Direktlänk till inlägg 13 januari 2009

Världstenoren från Punta Arenas

Av Yvonne o Jan Nyberg - 13 januari 2009 15:06

Två dagar till havs väntar oss och vi går inomskärs genom Magellans sund och i de Chilenska fjordarna. Liknar sannolikt en hel del de Norska fjordarna. Storslaget är det hursomhelst.


Ni vet hur det ser ut på fågelborden då de är alldeles nypåfyllda en iskall vinterdag. Det flockas i massor kring dem. Så ser det ut ombord ibland. Det händer från gång till annan att man ser hur det flockas i massor där det annars aldrig flockas. De som flockas är företrädesvis honor.


Anledningen är enkel; man har saker att sälja. Man sätter upp ett bord, lägger dit vadsomhelst och vips… så flockas dom. Honorna. River och sliter och drar inte helt olikt en mellandagsrea på Väla. Jises.


I dag är det en mulen kulen morgon. Det friskar i och det går vitingar på fjorden. Vi håller oss inomhus och ska ta del av delar av dagens utbud; Casino, Tangokurs, Internationell frågetävling, Filmvisning, Bibiliotek, Spa, Internetcafé, elva restauranger med lunch och mellanmål. Eller så sätter vi oss bara i Observation Lounge på tolfte och kopplar av med var sin god bok.


Det blir bra.


Dagens bild visar en tidig morgon vid ankomst till Ushuaia då lotsbåt och lots gjort sitt och vi ligger tryggt i hamn.


Världstenoren från Pumta Arenas heter förresten Tito Beltran. Han som övernattade på Nötesjö Värdshus. I trakten kring Norra Killesrödsgården.


I kväll ska vi endast välja underhållande underhållning


Vi hörs.

 
 
Ingen bild

Dragør

13 januari 2009 17:21

Som flockar vid fågelbordet! Ha-ha, den e bra – precis så är det, när halsband, klockor, armband, ringar, scarves, och parfym erbjuds till 50% off landprice TODAY ONLY. Då får dom brått – honorna!
I övrigt kan vi ana, att naturen är storslagen och vacker. När man är vid foten av Anderna känner man sig nog bra liten. Precis så har vi det också här i Danmark. Högsta punkten är Himmelbjerget med sina imponerande 147 meter över havet. Ta den!

 
Ingen bild

Berit

13 januari 2009 20:00

Upp till kamp alla honor!Skippa ringar, smycken, tjusiga scarves och ljuvliga dofter!
Smaka på det alla kära hanar.

Till de högre sfärerna. Har ni sett de Malleganska molnen? 1987 nådde oss ljuset från en supernova i Stora Malleganska molnet.Det kan ske igen så håll korpgluggarna öppna.Galaxerna befinner sig bara 160000 resp. 200000 ljusår från oss.

För att återgå till mera prosaiska saker.Idag har jag haft kärt besök av Kaiza och lilla goa Tilde. De hade gott kaffebröd med sig så vi fick en trevlig fika tillsammans.

På tal om världstenor. Ni gick miste om att höra Tonerna med Jussi Björling på radions musikönskeprogram häromdagen.En tenor, som för mig, står högst upp på stegen.Och Jan. tack vare ett mailfick jag min musikönskan uppfylld.Det går framåt för eleven eller hur?

Det syns på bilderna att ni trivs både i värme och kyla och så gör även jag.
Ta väl hand om varandra.
Berit

 
Ingen bild

Familjen Dunder Forslin

14 januari 2009 09:38

Hej allesammans
Tack för trevlig läsning och roliga bilder. Det gläder oss att se att resan är till hugnad och glädje. Som grädde på moset kan jag tala om att vädret här i Skåne sedan en tid slirar runt 0, det duggar 3mm nubb och utsikterna traskar mot än värre.
Vill tacka Jan för att du hjälper mina föräldrar (Jan och Elsa Forslin) med tekniken (De har väldigt många förtjänster, men när det gäller IT kan även solen ha fläckar ;-)).

Mamma, jag hoppas att du får möjlighet att läsa detta för om vi inte får tag på dig i morgon torsdag, så vill vi alla rikta ett jättegrattis till dig på födelsedagen, och att den blir lika underbar som du är värd att bli firad!

En fortsatt härlig kryss

Kram från oss alla
/GM Magnus

 
Ingen bild

Åsa

14 januari 2009 12:30

Vårt fågelbord ser ut som er (eller snarare Jans beskrivning..?)beskrivning men av de skrytsamma fjäderdräkterna att dömma så är det hannarna som huvudsakligen trängs och visar upp sig....
Tack för att ni ringde när ni äntligen fick täckning, tyvärr kan vi inte hitta ert nästa stopp på kartan men jag har väl hört fel på mammas utrikiska uttal. I mina skånska öron lät det som 08-dialekt för att köpa en bok.....
Som tidigare nämnts så verkar ni ha trevligare väder än vi, idag är det så dimmigt att vi nästan inte ser trafiken på E-65 - fast det är ju ingen förlust.
Linn har varit hos frisören och helt plötsligt blivit ÄNNU större. En del lockar försvann och andra kom fram så det blev jättebra - framförallt lättkammat!

Ha det underbart, kram Åsa, Linus o Linn

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards