Direktlänk till inlägg 16 januari 2009

Fler ostron än lösspringande skabbiga hundar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 16 januari 2009 18:43

Elsa blev 70 igår! Det kunde vi på förhand varken tro eller veta men tack vare eller på grund av hennes och Jans söner blev vi informerade. Det informationen tog vi till oss i flykten, förvaltade den och sen ledde det ena till det andra och till slut satt vi alla i svenskkolonin i Observation Lounge på 12:e våningen och tillönskade henne våra hjärtliga gratulationer.


Vädret är fortsatt mulet och lite regnigt. Synd för Lennart och Eva som åkte på en scenarisk sensation i Anderna. Lennart är storfotograf och grafiker. Inte fd tryckare som vi tidigare uppgivit. Beklagar detta..


Puerto Montt har en fiskehamn, Angelmó, som kombinerar shopping (gudbevars) med landning av fisk, restauranger och en saluhall av sällan skådat mått. Fisk i alla former och skaldjur av alla slag och i massor, frukt och grönt och hemystade ostar. Absolut fantastiskt, Åk dit när ni kommer till Puerto Montt nästa gång. Det är en uppmaning vi inte backar från.


Vi åt lunch där, Yvonne och jag.


Stället var verkligt genuint och inte stort men det blev en väldigt god och uppsluppen stämning då två mexikanska damer, ett australiensiskt par från Perth och vi kom i slang. På bruten spanska och vinglig engelska kom vi gott överens och önskade varandra till slut en fortsatt trevlig resa. Australiensarna är på vårt skepp medan mexarna seglar med Celebrity Cruise. Goda skratt och mycket trevligt. Bilder finns.


Dagens bild visar de 35 ostron som serverades till lunch och som på menyn kort och gott beskrevs som ”Ostron”. Alla dom tillsammans med bröd och en flaska Chilensk Chardonnay gick loss till det facila priset av USD 20.


Superbilligt tyckte vi. Där är vår uppfattning och den delar vi.


Sen delar vi en stilla undran om hur det går för Kaiza med hennes inskolning på dagis. Tilde är vi inte oroade för men hur går det för den lilla mamman. Klarar hon sig bra timmarna utan sin lilla bäbis??


I Buenos Aires och i alla hamnar förutom Stanley på Falklandsöarna har det visat sig att hundar verkar ha ungefär samma ställning som kor i Indien. Överallt byrackor. Inte särskilt renrasiga men lugna och timida. Men ack så skabbiga. Dom fnattar sig och ser inte helt fräscha ut. Men dom kanske är lite heliga. Vem vet.


Däremot är chilenarna ett mycket tillmötesgående och vänligt folk. Precis som argentinarna för övrigt. Här blir man inte överfallen av lismande och påträngande försäljare och envetna inkastare.


Ett fint stopp och en intressant dag vädret till trots.


I morgon skall vi samla tankarna, koppla av på vår sista dag, packa vårt gepäck och säga Hasta la Vista till våra kryssarvänner  
 
Ingen bild

Kaiza

17 januari 2009 02:39

När jag såg Lasses kommentar under ert förra inlägg ang att var sak har sitt slut så kom jag att tänka på min och Jonas lilla, och väldigt snabbt avslutade diskussion häromdagen.
Jag kan ju aldrig riktigt sluta att förundras över det här med universum.
Bortom Betelguese och alla andra enorma himlakroppar så MÅSTE det ju någonstans ta slut. Inget kan ju vara oändligt, det är ju fysiskt omöjligt.
Den djupa pedagog-Jonas avslutar dissussionen med ett kort:
-KLART att det är oändligt!!
Visst har han rätt men svaret kom som om han aldrig ens tänkt att det kunde vara annorlunda.
Så Lasse: Nej var sak HAR inte sitt slut!!

Ang dagis så har vi klarat det ganska bra både Tilde och jag. Jag försöker låta dagisfröknarna ta hand om henne ifall hon slår sig och blir ledsen, men det skär i mammahjärtat att bara stå och titta på när hon är ledsen utan att gå fram och krama om.

Nästa vecka ska vi köra lite längre dagar och förhoppningsvis kunna gå dit och bara lämna av henne och hämta när dagen är slut.
Har lämnat kortare stunder under veckan som gått och det utan problem:-)

Får ju även berätta att hon blivit stora tjejen medan ni varit borta.
Hon äter (i stort sett) ingen burkmat längre och vi har även kommit underfund med anledningen till pottvägran. Och det var ju precis det det var, pottvägran.
När vi började sätta henne på riktiga toan så släppte det och allt är som det ska med den biten igen:-)

Massor av kramar

Kaiza

 
Ingen bild

Åsa

17 januari 2009 17:38

Vad trist att resan snart är slut men tänk istället på alla upplevelser och nya vänner som ni har kvar även efter hemkomst. När vi kommer för att titta på alla fotona så upplever ni det ju igen:)
Jag är ju inte precis den typen av gourmand som skulle få för mig att svälja råa havsdjur, som dessutom lever, men jag gläds med er som gillar det så mycket. Hoppas att de var lika goda som billiga? Det där med shopping låter mycket smakligare i mina öron...
Måste också kommentera vidare på Lasses och Kaizas och funderingar om alltins slut. Om rymden inte är oändlig - vad finns det när rymden tar slut? men jag håller med om att det svårt att tänka sig att rymden bara fortsätter och fortsätter.....
Linn och jag har varit och simmat idag. Om hon bara lär sig att veva lika bra med armarna som med benen så kan hon snart hålla sig flytande. På hemvägen var vi på biblioteket och lånade böcker till Linn för första gången. Hon verkade tycka det var lika kul med alla böcker som hennes mamma gjorde som barn, visst luktar det gott på biblan?

kram Åsa o de andra

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards