Direktlänk till inlägg 6 oktober 2009

en pyramidal success... kanske

Av Yvonne o Jan Nyberg - 6 oktober 2009 15:33

idag har vi hittat det vi sökte. Utemöbler i konstrotting vaser i i plast och regalskeppet VASA ... inga återvinningsbara material här inte. Kanske är det lite pant på dom, som PET-flaskor ungefär, vad vet vi.


Hursomhelst, här finns design som tilltalar och priser som passar en pressad plånbok. Nu återstår bara kruxet att välja rätt. Y som har god falkblick hittade så långt bort man kunde komma, i det yttersta av hörn, det som sannolikt blir en container fylld med sittgrupper om fyra fåtöljer och bord. Så här ser gruppen ut och de som sitter i den är vår Nga till vänster och den unga Chefen för alltihopa, hon heter Le Minh Tam:

    


Vietproducts kommer få tillverka och leverera en container med diverse möbler; sitthörnor, matbord med stolar och balkongset med två fötöljer och ett bord. Bland annat. Slå gärna ett getöga och se vad vi har att välja på hos www.vietproducts.vn Kolla hörnsoffan i grått. Den har nummer 05383. Den kommer med kuddar i grått, lime och off-white. Sen kommer hela skapelsen även i brun rotting med lämpliga dynor. På bilden; en nöjd Nga, Försäljningschefen hos Vietproducts, vår egen Yvonne (mer om henne nedan) och en trevlig försäljningsassistent

  


Det är kul det här.


Trettiofem grader varmt är det och solen den blagar men som tur är har Grand Hotell ett atrium där vår pool ligger i skugga. Vid den låg vi och valde dyntyg och konstrottingform. Och solen den gick ned och det blev behagliga 28 grader.


Regalskeppet Vasa finns som minitayr på ungefär en meter och den ska vi sälja via nätet. Den engelska beskrivningen av Vasa berättar att hon förliste under en storm. Vi som vet bättre vet att hon kantrade och sjönk som en sten på jungfruturen efter bara några hundra meter. Konstruktionsfel å det grövsta. Rank  som ett badkar var hon. 


Bilden ovan kom med under protest från Y. Då hon fick se den slutade hon plötsligt att äta. Beställde Consomé och vatten till middag och blev mäkta förvånad då servitrissan undrade om även hon vill ha tandpetare. Hennes gubbe hade ju åter ätit anka och behövde en sån. Tandpetare.


Om det blir en pyramidabel succe vet vi väl först då våra varor möter de nordvästskånska kunderna. Om de vill ha det vi hittat. Skillnaden mellan succe och fiasko är kanske inte så långt. Men kul har vi under alla förhållanden.


I morgon fortsätter jakten då ska vi till en fabrik och se på de tjusigaste av designade vaser.


Lars Hansson ombedes ha en trevlig födelsedag...


Återkommer!







 
 
Ingen bild

Dragør

6 oktober 2009 18:39

Allting ser väldigt fint ut; flott design och snygga färger.
Det gäller så klart även min stora syrra - henne sjöjungfrun på stranden. Tursamma fiskare, som har håvat in en sådan godbit från havet! Kan hon också sjunga – som en ton-fisk?
Beträffande inköpen, så är vårt bästa råd att ni skall lita på ert eget goda omdömme, och välja vad ni själv kan tänka er att ha stående på Jaktfalksgatan. Om ni själv tycker att det är fint, så finns det säkert fler likasinnade som har samma tankar, smak och idéer. Det är dock lätt att förköpa sig bland allt det nya, ovanliga och billiga. (Ni skulle bara kolla Kirsten i Bangkok, när hon drar igång…)
Om priset är rätt så kan det mesta säljas med en bra marknadsföring, och vem kan klara det bättre än födelsedagsgrisen Lasse!
Visst är det varmt, svettigt och fuktigt därute, men om man springer in i en affär med aircondition var 10’e minut, så klarar man sig (Seven/Eleven är alltid ett säkert kort). Saigon är säkert likadan som Bangkok; stökig, bökig, rökig, dammig, kaotisk, oorganiserad med mycket trafik, larm och allmänt rörig. Det är en del av charmen av att resa och se något annorlunda. Även vänliga människor, god mat och billiga priser får en på gott humör.
Vad nytt på hemmafronten? Hundarna har fått (halta) loppor fast de är nyklippta, och den lille liknar nu en diskborste. Själv har jag börjat jobba igen, men om era affärer går bra, så är jag villig att börja en ny karriär som lagerförvaltare bland sittgrupper, vaser, regalskepp och allt möjligt annat, som ni säkert (också) kommer at dra hem. Vi håller tummarna, och önskar er stor succes med era förehavanden därute i Far East!

 
Ingen bild

Susanne

7 oktober 2009 11:58

Hej på er där nere i Vietnam!

Ni verkar inte det minsta drabbade av de tyfoner som rider Stilla havet dessa dagar och tur är väl det, att ni inte är drabbade vill säga. Istället känner jag igen en alltid lika glad faster på bilderna bland rotting och vitnameser och läser att ni verkar hitta det ni söker. Toppenbra, vi är många som håller tummarna för er frakt men inte desto mindre för en vacker nordvästskånsk sommar anno 2010 så att ni får sålt rubbet!

Hoppas att det finns lite tid över även för god viet/kinesisk mat medelst dryck, bad, kultur och annat som gör den analkande svenska hösten avlägsen. Själva försöker vi hålla oss inomhus i väntan på en jättetyfon som säkert träffar den japanska övärlden inom de närmaste dagarna. Det ska nog gå bra, jordskalven är värre. Passar på att surfa efter nya resmål, Hong Kong eller Singapore lär det bli inom snar framtid. Lyx att ha en hel och för oss oexploaterad kontinent nära till hands!

Hälsningar från Tokyo,
Susanne

PS. Den buddistiska symbolen som liknar svastikan är spegelvänd jämfört med Hitlers dito men visst hajjar man till när man ser den?! DS

 
Ingen bild

MajLis

7 oktober 2009 12:01

Fortsätt i denna stilen ,det är ju snyggt vetja. Fast vem trodde nåt annat? Vi vet sen tidigare att dy har god smak, lilla sjöjungfrun Y.
Som du vet från sms är det lugnt på himmafronten.Det står okända bilar på er uppfart varje dag, inte okända för mig kanske men för grannarna! Köp en ny vinbox med er hem för den som fanns i huset är snart slut! Visst var det vin växterna ville ha, eller?
63-åringen hälsar och tackar för uppvaktningen. Igår lyssnade vi på Flamingokvintetten på Konserhuset efter en god måltid på Edelweiss. Härligt att kunna sjunga med i alla deras låtar från 60-talet och framåt. Kanske tyckte inte dom som satt bredvid mig likadant, men det bjöd jag på! Hade en trevlig pratstund med Madde o Staffan som oxå tyckte det var en trevlig kväll i nostalgins tecken.
I morse kom något lite regn men nu kommer solen så våra värmegrader kommer nog upp i ca 10 vad det lider.
Ha de gott hälsar MajLis o Ingemar

 
Ingen bild

Lasse

7 oktober 2009 14:07

Hej på er kreativa entreprenörer!
Vad ni än stöter på så är det Asien inspererande vilket gör att många som turistat i dessa länder känner sig bekväma med produkterna. Därför passar det utmärkt att exponeras bland blommor och blader vilket höjer intryck och status på detsamma. Kan därför tänka mig placera en och annan LH tavla mitt i smeten.
Nåja.......tillbaka till vardagen som alls inte började som en vanlig dag...aunä... blommor på sängen tillhör inte vardagen. När det acompanjerades med skönsång från hustrun så var lyckan mig huld. Katarina stämde i från Lund och Susanne från Tokyo då förstod jag att det var födelsedag på gång. Inte helt fel denna Brittsommardag!
Ha en fortsatt spännande tillvaro på er inköpsresa.
hälsar Lasse

 
Ingen bild

Y o J

7 oktober 2009 16:52

vi är överväldigade av alla trevliga kommentarer och tackar bloggplatsen för att vi numera kan kommentera kommentarerna direkt, här och nu. Det är utveckling.

Att Lasse lyckönskats från alla håll och kanter gläder oss. Det är honom väl unt.

Att Majlis håller liv i våra blomster blir vi också glada för. Tack så länge.

Att Susanne och Ivan håller i hattarna i dessa tyfondagar förstår vi gott och hoppas att jordbävningarna bara blir så där lite lagom... som den i Nv-Skåne i juletid.

Swastikan i Vietnam är dock densamma som Swastikan i Tyskland på hitlertiden. Och den emanerar ur Hindu och Indien. Den vetgirige kollar mer på http://en.wikipedia.org/wiki/Swastika

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards