Direktlänk till inlägg 1 september 2011

Ingen dans i Täfteå men kommande populärmusik i Vittula...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 1 september 2011 21:21

En solig vacker dag på längs höga kustens dramatiska landskap inledde vår dag.


Från Hudiksvall till Örnsköldsvik ungefär.


Ångermanälven är pampig. Bred och mäktig med en massa öar och holmar och skär. Befälhaven på bogserbåten tyckte vi vi skymtade någonstans längs vägen.


I Umeå blev det som som tänkt lunch vid Umeälvens strand. Precis där en av oss för runt tjugofem års sedan under militärövning spenderande en ledig kväll och blev imponerad.


De nästa vita björkarna som växer i alléer och överallt annars är ett signum för denna viktiga stad Västerbotten.

     

Det är vackert här överallt.


Dokemntärfilmen om Danslogen i Täfteå utanför Umeå inspirerade oss och där tänkte vi stanna och dansa på säsonsavslutningen den 3 september. Så blev det av tidsskäl nu inte. Men väl ett besök. Det var trevligt att se om än mycklet mindre än intrycket från på TV.


Y1 har sett kantareller på flera håll, röda lingon i massor och håller utkick efter älgar. Vi ser också fram emot första renen. En strö-ren som ska följas av många fler.


Natten kom, men inte i Luleå utan i Piteå. Havsbadet här imponerar även om säsongen i stort sett är över. Det är dock lätt att inse hur folklivet sjuder under högsommartid.


I morgon lämnar vi Sverige och kommer övernatta i finska Muonio. Men innan dess ska vi uppleva populärmusiken i Vittula. Stadsdelen med det märkliga namnet i Pajala. Mikael Niemis bok ska återupplevas live. Pajala låter spännande.


I en integerad Büstner finns gott om plats för kartor som är större än en kvadratmeter. Det är bra. GPS:en är med men måste kompleteras med en riktig karta så vi också ser exakt bland vad vi befinner oss.

 

 
 
Ingen bild

berit

2 september 2011 18:35

Hej!
Jag följer er resa med intresse och upplever gamla minnen från Åkes gamla "tassemarker"Vi upplevde bl.a.den vackra staden Umeå i vinterskrud,när vi var på min svågers disputation.Vi höll på att missa planet hem på grund av all snö.Men vad gör man inte för ett par galna skåningar.Fäller ner flygplanstrappan igen och håvar dem ombord.
Fortsatt trevlig resa och var rädd om renarna och och naturligtvis er själva

Kram fr.Berit

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards