Direktlänk till inlägg 10 juli 2015

Nu bär det strax av… vi ska vinka farväl av Ryssland!

Av Yvonne o Jan Nyberg - 10 juli 2015 16:00

Huete ist jetzt!


Utkomna från mörkrummet har vi massor att visa. Ett bekant faryg, en konstig kyrka där man aldirg hållit gudstjänst trots några hundra år på nacken, lite gatu- och miljöbilder.


L & M:s Brilliance of the Seas vid kaj i St Petersburg, på kajen intill låg tills för en stund sedan Silhoutte från Xelebrity. Kanske har Bo och Kirsten spenderat dagar och nätter ombord på henne. Vad vet vi?


 

Vi har haft en skön dag ombord och smält intrycken från gårdagens många intryck av Ryssland. Tre-rätters-lunch med Mattias, en Rysk folkloreuppvisning i Stardust Theatre, bokläsning och –lyssning. Avslappnat och skönt. Kozackdans verkar svårt. Ska eventuellt prova. Det krävs nog en vodka.


Brännoljan är nog billig här. Alla bunkrar olja. Vi också.


Ryssar är väldigt charmiga.

 - What do you want? var frågan vi som hungriga kunder fick på lunchrestaurangen igår. Bra fråga. Trodde han vi ville köpa vykort eller nåt annat kanske? Vad gör man på en restaurang egentligen.


Häromkvällen såg vi Claire Vinkestejn, i en fantastisk föreställning. Googla henne och se. I kväll blir det ”Oh what a night” showen som cirkulerar bland NCL:s fartygs scener. Om Frankie Valli & the four Seasons. Vi har sett den flera gånger tidigare men ser fram emot ännu en… den är riktigt bra.


I övrig ser vi fram emot morgondagens lunch på ryska restaurangen Alexander Nevski i Helsingfors. Där hade dom för 25 år sedan en mellanrätt serverad i en liten kopparkopp. Julienne heter den rätten och är gjord på Karl-Johan svamp. Det var ett tag sedan men vi hoppas dom är konservativa och inte tagit bort den från menyn. Den var jättegod.


På söndag kommer vi får besök ombord. Andre, Razmus och Sanne kommer som gäster. Då ska vi visa upp vad ett kryssningsfartyg har att bjuda. Vi kommer således inte att gå av i Stockholm. Vi kommer ligga i Stadsgården och ha en utmärkt vy över slottet, Riddarholmen och Djurgården.


Det ska bli hur trevligt som helst att välkomna de tre!


Tack St Peterburg, vi kanske ses igen…

         

Bo, vi tar oss en titt på din Samovar på tisdag eftermiddag! 

 
 
custom writing essays

custom writing essays

25 juli 2016 16:12

I am still not ready to travel by the sea. It feels like I am on the second Titanic. Anyway these modern ships look like white palaces!

http://customwriting-s.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards