Direktlänk till inlägg 23 november 2016

Från Bengt o Yvonne i Rota till Salamanca...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 23 november 2016 19:31

Intet ont anande satt våra goda vänner Bengt o Yvonne, eller vice versa och smälte dagens lunch som besått av sill och potatis. Saken är den att dom satt i lägenheten vid spanska atlantkusten, i Rota. Vi var då på väg dit från Portimao för att säga hej till de båda.


Vem vet spontant var Rota i Spanien ligger? Inte många gissar vi. Vi hade inte en aning om vart i det landet Yvonne o Bengt, eller vice versa skulle spendera fyra veckor, med idogt golfspel, tillsammans med runt 60 andra svenskar..


Då vi fick koll på att Rota ligger vid Cadiz förstod vi att vi enkelt kunde svänga förbi där då vi ställde kossan norrut och hemåt.


Det gjorde vi i måndags vid middagstid. Lämnade med lite vemod Portugal och det fantastiska väder vi fått njuta där i tre veckor. Nästa gång stannar vi hela vintern. 'Med avbrott för jul i fäderneslandet.


Väl i trakten av Sevilla ringde vi Bengt. Kollrade bort honom lite efter bästa förmåga men kom till slut fram till att vi är i Rota om två timmar. Efter förvåning och viss misstro bestämde vi att mötas vid den camping vi satt gps:en på. Där fanns så klart ingen camping men väl Bengt med sin vita kallufs som stod utanför bilen och vinkade oss välkomna. Kul. 


Det blev ett riktigt kärt och trevligt besök i två dagar. Många skratt som vanligt, goda måltider (inte minst då de bjöd på äggakaga med spanskt utsökt bacon och svenska genuina lingon, det var ljuvligt gott), promenader i den förtjusande lilla staden Rota med sina gränder och smågator. Bästa Sangrian och bästa Sherryn.


28 000 invånare som sommartid består av 125 000 vittnar om hur populär denna för oss från början okända pärla är. Rota ligger i Jerez-distrikten som är Sherryns distrikt. Här är ursrpunget, originalet. Massor av Sherry-ställen runt om i stan. De golfande svenkarna har hittat ett hål i väggen som dom kallar Garaget. Där var vi så klart. Där avslutas middagarna.


Sen är det så att massor med svenskar genom året varit här på långtidssemester med golf som tema. en del har varit här tio år på raken. Andra är här både höst och vår.


Vi tackade och kramade gott om varandra innan vi körde, för att återses den 28 december på Raus Södra för lutfisk med skånsk senapssås.


Solen sken och det var väl en 15-17 grader då vi lämnade Rota. Då vi kom till Salamanca var det regn och sex grader varmt. På toppen av Monte Mayor på höglandsplatån på runt 1100 meters höjd var det två grader.


Nu låter vi vädret råda. Blir det regn och rusk och låga temperaturen kommer den vidare turen till San Sebastian (imorgon), Paris, Champagne och julmässan i Bremen gå snabbare. Ju mer behagligt väder desto fler nätter längs vägen.


Bilder från pitoreska Rota med och utan Y & B och Y & J


       


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28
29 30
<<< November 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards