Direktlänk till inlägg 23 september 2010

Dagens stopp; San Francisco

Av Yvonne o Jan Nyberg - 23 september 2010 06:22

Hej alla nära och kära! Idag har jag nöjet att skriva vår lilla dagsrapport! Först och främst: Tack för alla trevliga kommentarer som kommer till oss! Om ni visste hur gott det känns att få rapporter om både stort och smått hemifrån!


Man blir så in i nordens svensk och bunden till hemlandet när man har det på avstånd!


Ett uttryck för detta som jag faktiskt själv noterade, var när vi kom till ett synnerligen trevligt stopp i Astoria! Vi njöt verkligen av att komma in i den här välkomnande stan med gamla skyltar och Vilda Västernkänsla!


Antikvitetsaffärerna med dess speciella doft av Amerika (Åsa o Kajsa…ni vet…) gav oss en riktig lyckokänsla! Vi gick bara omkring och njööööt! Men vad tror ni det var som fick denne att bli helt LYRISK? Jo…den ena affären sålde DANSKA bakverk och sen nästa… den sålde CARL LARSSON attiraljer av alla de slag! Och svenska julsaker!!!


 Va?! E man riktigt som man ska va när man knappt kan slita sej ifrån alla dessa svenska prylar? Man kan ju undra…. På tal om hemlandet, alltså….


Idag var dagen D (alltså en av dom…)! San Francisco låg och väntade på oss!


Tidigt, redan 06.15 var det annonserat att vi skulle gå under Golden Gatebron! Det blev en mycket tidig väckning för att vi skulle hinna vara färdiga för detta stora ögonblick! Duschade och förväntansfulla tog vi oss upp på bakre däck inväntade det stora ögonblicket!


På avstånd kunde vi i fullmånens sken se hur den underbart vackra staden närmade sig! Det var hänförande! Golden Gatebron avtecknade sej i gryningsljuset…. vilken syn!


När vi gick precis under fick man knipa sej själv i armen! Så mäktigt!


Upplevelsen delade vi med många medresenärer och dessutom med flera ur personalen som precis som vi var hänförda!  Kamerorna användes flitigt på alla håll! En verkligt stor upplevelse!


Efter en god och synnerligen närande frukost gick vi i land, hyrde oss en bil och for ut i San Franciscos gatuvimmel!


Janneman är en superduktig chaufför! Han räds minsann inget! För samma pris fick vi välja mellan en Merca och en Mini Cooper! Det är väl klart att det blev en liten Cooper, häftig som bara den! Den rattade Jan som om han alltid har kört en sån.


Med den åkte vi sen runt ÖVERALLT bl a ”den krokigaste gatan” som är en attraktion även för gående! Verkligen speciell med fina hus på båda sidor om!


Vi tog oss sen över Golden Gatebron för att komma till Muir Woodskogen!


En mycket fin upplevelse även den! Känns nästan som att komma in i en kyrka när man går under dessa träd som kan vara upp till 2000 år gamla! Man blir andäktig… pratar nästan viskande… underligt! Där köpte vi ett par små, mycket små plantor som ska omhuldas i Mariastaden.


Efter den upplevelsen åkte vi till Fishermans Warf och åt Clam Chouder Soup och delade på ett dussin ostron! De ni!  E man i San Francisco så e man… Upplevelserna staplas på varann i den här staden!

KL 18.15 la vi ut från kajen! Dags att ta förväl för den här gången! Bye bye San Francisco!


Dagens bilder kommer minsann från vår kamera! NU har vi fått fatt på GREJEN! Här kommer dom!


       

 
 
Ingen bild

Dragør

23 september 2010 10:51

Att resa är att leva! Själv har jag cyklat 2 km till St. Magleby och hem igen (lika långt), och såg både hästar och smågrisar på vägen. Ifört kamikaze pannband. Måste ju använda det nån gång…
I LA väntar er nya stora upplevelser. Missa inte Beverly Hills med de höga palmerna, Rodeo Drive
med lyxbutikerna och miljön från ”Pretty Woman”. Chinese Theatre med Hollywoods Walk of Fame är ett annat måste, och kanske hinns det med ett besök på Disneyland ute i Anaheim?

 
Ingen bild

Dotra

23 september 2010 15:00

AAAAAHHH, vilka bilder, det måste verkligen varit en upplevelse att åka under Bron!
Det är så himla kul att få läsa om era upplevelser, vissa glädjeämnen har jag dock svårare att förstå förståss - ostron....??????? mest slemmigt!!
Kan meddela att jag och Lillebror varit hos tandläkaren för att kolla tänderna efter att Storasyster slängt en gunga i huvudet på honom...Vet inte vem som var mest ledsen när det hänt! Dock verkar det inte vara någon fara men det var bra att få det dokumenterat om det ev skulle "bli något" när han blir äldre.
Kallekatten bor fortfarande kvar på gården, kommer glatt springande varje morgon och kväll - skönt. Killeröd är fortfarande inte riktigt tomt - dålig plats att göra av allt - tippen..?? Hönsen är bortgivna, skönt att nån ville ha dem, lite för sega för grytan! För övrigt njuter jag varje dag när jag går ut till hästarna, både av tystnaden och av den fantastiska utsikten. Igår var det dimma nedanför och då såg det ut som ett grått hav med mörka "trädkronebåtar" som stack upp, på kvällarna ser vi ljusen från Skurup "där nere", aldrig likadant.
På lördag ska vi synas av grannarna - vi fick en lapp i lådan till fam Klinge, öppet hus med anledning av födelsedag, hos holländarna som har den STORA gården ovanför oss. Jätteroligt att vi blev inbjudna men samtidigt väldigt nervöst! Fast det finns väl inget bättre tillfälle att träffa folk!!? Nån som har förslag på present???? Vet inte ålder, om de dricker alkohol, tåler nötter, intressen, allergi mot blommor, osv osv.
suck, får tänka vidare tills imorgon!

kram

 
Ingen bild

Y & J

23 september 2010 18:09

Du har rätt Bo... många trevliga saker väntar i LA... vi ska hinna med allt du skriver utom disney... det blir lite väl häftigt. däremot ska vi också hinna köra Moulholland Drive, vägen i norra LA mot Burbanks som ger en fantastisk utsikt.

Och Åsa, ett presentförslag från oss; baka en fransk paj... motsvarande julakakan, hälsar mamma. Lägg den i celofan med rött band om.

Just nu har vi frukosterat och sätter oss på balkongen i värmen och solskenet och läser och lyssnar. Vi bor på barbord sida så vi har soluppgång nu på väg söderut. har en dag till havs.

ha det bra

 
Ingen bild

MajLis

23 september 2010 22:09

Lombard street, javisst är den rolig att köra bil på.Det var ju där Lance i Falcon Crest hade en älskarinna!
San Francisco, my kind of town!

 
Ingen bild

berit

24 september 2010 01:09

Köra en liten bil i San Fransisko eller en rulator i lägenheten på Långarödsvägen kan väl vara ung. samma sak. Eller?
Att åka under Golden Gate bron eller köra på den måste ge en överväldigande känsla.Man förknippar ju ofta namnet Strauss till musiken, Men det fanns dock någon som ägnade sig åt att konstruera broar.
Jag har precis kommit hem från "Tjejvasans" säsongavslutning.12 pigga glada golftjejer mer behöver jag inte säga.Lite vinprovning blev det.Jag kan lugna er min bil stod på parkeringen.
I morgon--nej idag kommer Svea,Jag hinner sova några timmar. Vi ska äta en uppskjuten lutfiskmiddag.

Ha det gott!
Berit


 
Ingen bild

Dragør

24 september 2010 09:53

”Har du åkt över bron?” frågade alla varandra för 10 år sedan, och då avsåg man så klart den över Öresund. Men när Y&J kommer in i bilden, så gäller helt andra begrepp, vyer och horisonter. Kul!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards