Direktlänk till inlägg 6 maj 2012

Våra bamsetjejer och vi har det hur bra som helst…

Av Yvonne o Jan Nyberg - 6 maj 2012 20:48

Efter en lugn flygtur och trekvart i buss kom vi vid ett-tiden fram till Alcudia Pins på norra Mallorca. 26 grader hade termometer hunnit upp till och solen strålade. På väg till lägenhet E314 passerade vi de två stora poolerna med massor av lögande människor. Efter en halv timma var även vi badklädda och bland de badande och lögande. Vi prioriterade direkt bad framför omedelbar uppackning.


Det var ett litet hus, sa Tilde. Fick se lägenheten. Ville vi skulle byta till större hus.


Men balkongen som vetter direkt mot havet och stranden tilltalade dock. Så här ser det ut:


   


Så här fina såg de ut inför middagen igår. Många spännen i håren. De bestämmer granska själv vad de vill ha på sig.

 


Det blev bad i både pool och Medelhav. Havet aningen varmare, troligen 18 grader.


Nu har vi varit här ett drygt dygn och allt är bara frid och fröjd. Inga moln på himmelen förutom de åskmoln som passerade då de två kusinerna var på Bamseklubben.


Första dagen i Bamsehuset var inskrivning och information om Spanien och Mallorca. Lite spansklektion, lite ritande och målande och så armmålning. Spanska flaggan på ena armen och den egna flaggan på den andra. Bamsarna är från hela Norden.


De våra såg ut så här


 


Söndagen har så här långt mest bjudit regn så det har varit inneväder. Vi har haft hur trevligt som helst.

All Inclusive är lite som en kryssning. Man går mellan olika restauranger och smakar av allt det goda som bjuds. Fisk och kött och grönt och frukt i massor. De små har provat på lite av varje. Somt har fallit dem på läppen, annat inte. Pommes Frites och ketchup finns ju alltid. Men dom är duktiga. Äter bra! sitter fint och tills alla ätit färdigt. Dom uppför sig exemplariskt! Och avslutar alltid med glass.


 


”Dos Helados en vanillia” har dom lärt sig säga så nu beställer dom glass på egen hand. Nästan i alla fall. I morgon garanterat.


I morgon måndag är det piratdag på Bamse. Det blir säkert kul.


Fram i veck skall vi åka häst och vagn, gå på shoppinggator (de tre tjejerna, alltså) och köra Mallorca runt. Vi ska besöka platser de gamle varit på för trettiofem år sen eller något. Lunch vid hamnen i Puerto de Soller. Tjock vit sparris, ni vet. Och så ska vi fortsätta bada. Nu klockan sexton och tjugo har solen återkommit och vi ska byta till badkläder.


Vi hoppas ni som lånat ut de små liven saknar dem så där lagom. Inte för mycket, bara lagom. Snart är dom hemma igen. En vecka går snabbt!


Till sist; en liten suddig bild på två små bamsar i gången på väg in i en Thomas Cook A321.


 


TILLÄGG: Linn simmar utan puffar idag söndag vid 18-tiden! Se här (ni får vända laptoppen eller huvudet på stationära skärmar):



 

 
 
Ingen bild

MajLis

6 maj 2012 21:58

Låter som om ni har det bra där nere och vilka söta tjejer! Fast med dom generna kan det itne bli annat.Förstår att föräldrarna läser bloggen och är med er i tankarna hela tiden. Ha så trevligt hela veckan.

 
Ingen bild

Dotra/mamma

6 maj 2012 22:00

Härligt, tack för de fina bilderna och FILMSNUTTEN! Vad roligt att se! Vi saknar Linn lite lagom men det känns konstigt att inte va' med på en så stor upplevelse i deras liv - lika bra att vänja sig, de växer fort! fräckt att de lär sig spanska, de får tolka nästa gång de åker med sina päron! Kram

 
Ingen bild

kaiza

7 maj 2012 08:23

Vi saknar henne något enormt. Mamman i huset är nog värst. Men som sagt, en vecka går ju ganska så fort.
Redan i lördagseftermiddag, när vi åkte ut på fika till farmor, så frågade Lykke om vi skulle åka och hämta Tilde.Detta kommer nog att bli hennes längsta vecka hittills :)
Igår passade vi däremot på att bada tillsammans i badkaret. Uppskattat från båda håll:). När det sen till sist var dags att gå och lägga sig så tog lillasyster plats i Tildes säng och sov gott där hela natten:).
Tror att vår lilla globetrotter kommer att få svårt att få tillbaka sin säng när hon kommmer hem igen. För att inte tala om bilstolen som där också är någon som redan gjort anspråk på haha.
Störta möjliga kram till er alla


 
Ingen bild

Miriam

7 maj 2012 10:40

Ser mysigt ut. Undrar vem som trivs bäst, dom unga eller dom lite mindre unga...

 
Ingen bild

Dragør

7 maj 2012 22:34

Undras om mormor och morfar unnar sig en kall och skummande fatbamse
när ungarna är i bamseklubben?

 
Ingen bild

Borstahusen

8 maj 2012 08:58

Broder,morbror Lasse tycker att systerns barnbarn simmar mycket bättre än mormors bror gjorde på "Kallis" i Landskrona.
...ha en fortsatt mysig semester på "Mallis".

 
Ingen bild

Borstahusen

8 maj 2012 09:18

Ps,.....konstaterar samtidigt att klimatet är mycket varmare på "Mallis" än "Kallis"
.....hälsar Lasse

 
Ingen bild

Dotra/mamma

8 maj 2012 18:54

Vi längtar såååå efter uppdateringar....... Förstår att ni har fullt upp - men nåt liiiitet? Kram från oss

 
Ingen bild

berit

8 maj 2012 20:51

Hej "Mallisar"

Underbart att kunna ge sina barnbarn så spännande upplevelser att ta med sig i bagaget som dom kan ta fram senare under livets gång.Jag är säker på att töserna i mogen ålder kommer att säga:Minns du när mormor skulle....Minns du när Janne gjorde....Minns du när vi gjorde...... Det är ungefär så Svea och jag gör när vi sitter vid kaffebordet.Värdefulla minnen är kvalitet.
Ge töserna en kram från mig
Glöm midjemåttet Ät gott och njut
Hälsar Berit

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards