Alla inlägg den 6 maj 2012

Av Yvonne o Jan Nyberg - 6 maj 2012 20:48

Efter en lugn flygtur och trekvart i buss kom vi vid ett-tiden fram till Alcudia Pins på norra Mallorca. 26 grader hade termometer hunnit upp till och solen strålade. På väg till lägenhet E314 passerade vi de två stora poolerna med massor av lögande människor. Efter en halv timma var även vi badklädda och bland de badande och lögande. Vi prioriterade direkt bad framför omedelbar uppackning.


Det var ett litet hus, sa Tilde. Fick se lägenheten. Ville vi skulle byta till större hus.


Men balkongen som vetter direkt mot havet och stranden tilltalade dock. Så här ser det ut:


   


Så här fina såg de ut inför middagen igår. Många spännen i håren. De bestämmer granska själv vad de vill ha på sig.

 


Det blev bad i både pool och Medelhav. Havet aningen varmare, troligen 18 grader.


Nu har vi varit här ett drygt dygn och allt är bara frid och fröjd. Inga moln på himmelen förutom de åskmoln som passerade då de två kusinerna var på Bamseklubben.


Första dagen i Bamsehuset var inskrivning och information om Spanien och Mallorca. Lite spansklektion, lite ritande och målande och så armmålning. Spanska flaggan på ena armen och den egna flaggan på den andra. Bamsarna är från hela Norden.


De våra såg ut så här


 


Söndagen har så här långt mest bjudit regn så det har varit inneväder. Vi har haft hur trevligt som helst.

All Inclusive är lite som en kryssning. Man går mellan olika restauranger och smakar av allt det goda som bjuds. Fisk och kött och grönt och frukt i massor. De små har provat på lite av varje. Somt har fallit dem på läppen, annat inte. Pommes Frites och ketchup finns ju alltid. Men dom är duktiga. Äter bra! sitter fint och tills alla ätit färdigt. Dom uppför sig exemplariskt! Och avslutar alltid med glass.


 


”Dos Helados en vanillia” har dom lärt sig säga så nu beställer dom glass på egen hand. Nästan i alla fall. I morgon garanterat.


I morgon måndag är det piratdag på Bamse. Det blir säkert kul.


Fram i veck skall vi åka häst och vagn, gå på shoppinggator (de tre tjejerna, alltså) och köra Mallorca runt. Vi ska besöka platser de gamle varit på för trettiofem år sen eller något. Lunch vid hamnen i Puerto de Soller. Tjock vit sparris, ni vet. Och så ska vi fortsätta bada. Nu klockan sexton och tjugo har solen återkommit och vi ska byta till badkläder.


Vi hoppas ni som lånat ut de små liven saknar dem så där lagom. Inte för mycket, bara lagom. Snart är dom hemma igen. En vecka går snabbt!


Till sist; en liten suddig bild på två små bamsar i gången på väg in i en Thomas Cook A321.


 


TILLÄGG: Linn simmar utan puffar idag söndag vid 18-tiden! Se här (ni får vända laptoppen eller huvudet på stationära skärmar):



 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards