Direktlänk till inlägg 8 maj 2012

Vi saknar dem också… när dom är på Bamseklubben!

Av Yvonne o Jan Nyberg - 8 maj 2012 19:10

Ja, dagarna går och efter två pirattimmar igår på Bamseklubben och dagens stranddag med snäckplock, sandkaksbak och salta medelhavsbad ska vi ikväll klockan nitton-och-trettio gå på BBQ-Restaurang sen är det redan snart onsdag.


Det gläder väl föräldraskapen att veckan alltså snart är halverad.


Vi kan dock meddela att även vi saknar. Det gör vi då de är på Bamse! Två timmar är dock uthärdligt, som tur är.

I morgon ingen Bamse så då har vi hyrt bil och tar den där ö-rundturen och äter den där lunchen med tjock vit sparris. Dom säger både NEJ till sparris nu men vi kommer med alla medel försöka få dem att åtminstone smaka. Gör dom det är dom fast.


Bilderna visar två Bamsar efter Piratdag. Att dom är allvarliga tillhör dramaturgin!


   


Mormor Y meddelar att färgen de målats med inte gick av för hackor. Hon fick tvaga och skrapa och gno. Vanlig ansiktstvätt gav slätt intet. En grov handduk och tvål gjorde till slut jobbet. Lite sitter väl fortfarande kvar kring något öga.


Vissa kan förvalta pengar bättre än andra:


Linn som var vid stadd kassa redan vid ankomst till denna ö har nu förmerat sitt kapital på ett märkligt sätt. Hon bjöd flott på hästskjuts hem från centrum igår och kusken gav henne rikligt tillbaka. Precis som dagens solstolsuthyrare gjorde. En tia hit en tia dit gör att hon nu har tjugo procent med kulor idag, jämfört med avresedagen Snyggt jobbat.


Och hon är stolt som en höna över att ha stått för fiolerna för kusk och häst. (men hon har full koll på transaktionerna och hur allting har gått till. Tvivla inte på det!)


Som av en händelse har nu exakt samma summa flutit in i Tildes plånbok och därför är de två nu mycket mycket nöjda. I morgon ska det tydligen shoppas på Palma de Mallorcas allra finaste gator.


Kvällens bild visar två tvillings-ninjor i nyinköpta badlakan med inbyggda hoods. En med Törnrosa en med My Little Pony! Och gårdagens bild visar samma kusiner som valt att ha olika strumpor på varje fot… eller hur det nu var. De har dessutom var sitt armbandsur runt vristen. Det hade dom på restaurangen också. Så konstigt går det till i Alcudia på Mallorca. (Ninjorna får ni vända.. fel i filformatet på nåt sätt)


   


Ps boken ”Fyra hästar jag lärt känna” av Peer Werner Vogel kommer Linn ha stor glädje av om några år! Den är intressant.


Ps2… vi har inget internet på rummet utan endast i en lounge… därför har era kommentarer nått oss just i detta nu… 19.02 tisdag. Det gör att Y verkligen vill och kommer kommentera! Be patient!

 
 
Ingen bild

Dotra/mamma

8 maj 2012 19:56

TACK! Härliga bilder, förstår att färgen var jobbig dock! Det är så himla kul att läsa om era upplevelser, paddan och telefonen har fått hedersplatsen inom närmsta metern....:-)
Det låter som om man ska ta med Linn på sina shoppingturer....eller funkar det bara med blonda barn i medelhavsområdet? Eller kanske med mormor o morfar J i närheten? Ni kan ju oxå följa med på mina shoppingturer.....😊 (tilläggas bör att innehållet i Hello Kitty börsen skulle delas med Tilde!)
Dagarna går fort även om vi saknar lillan, kan tänka att de går ännu snabbare för er. Snart är ni hemma igen och kan vila upp er ;-)
Om ni inte har koll på det så kan jag berätta att vädret här hemma bestämt sig för att gå mot det sämre istället för det bättre - så ta gärna med er solen tillbaka!
Kram

 
Ingen bild

Dotra/mamma

8 maj 2012 19:59

Glömde säga att det ska bli intressant att höra om sparrisen - den gröna brukar Linn äta iallafall!

 
Ingen bild

Dragør

8 maj 2012 21:54

I Puerto de Soller rekommenderas lunchrestauranten "Ses Oliveres"
som ligger på hamnpromenaden ut mot vattnet. God mat, humana priser,
riktiga glas, duk på bordet, inomhus eller ute i halvskuggan på bersån. Det kan inte bli fel. Bon appetit!

 
Ingen bild

MajLis

9 maj 2012 11:16

Tack för er utomordentligt roliga blogg! Eftersom jag känner er båda "stora barn" förstår jag att de små barnen gillar denna resan till fullo. Man skulle kunna tro att du tagit med dig Åsa o Kaiza på resan när man ser L o T i sina nyinförskaffade badlakan! Jösses vilken likhet!
Ber om samma sak dom Dotra din, ta solen med hem! Den jag tog med från GC tog slut hur fort som helst och nu är det höst igen, inte i almanackan men i verkligheten!

 
Ingen bild

berit

9 maj 2012 22:16

Är det månne en blivande finansminister vi har i släkten?

Hälsning från ett regnigt Höganäs
Berit

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards