Alla inlägg den 6 juli 2015

Av Yvonne o Jan Nyberg - 6 juli 2015 18:09

Man behöver egentligen aldrig ta sig längre bort än till Warnemunde. Här finns allt. En jättestrand med Strand Körben. Små korgar i tusental som man sitter kungligt i och som läar mot vinden. Även dagens kuling. Dessutom finns här genuin Rostocker öl.


Bild på strandkrogar på jättestranden


Warne eller Warnow mynnar här och på ömse sidor är folklivet livligt, restaurangerna många och butiker (für die damen) i överflöd. Litet, mysigt, genuint och mycket mycket trevligt. Väl värd en riktig rekommendation.


Bilder från den livliga hamnen


Vi tog doppet i en skummande och högt böljande Östersjö, lunchen hos en korvhandlare som sålde CurryWürst (vår gamla favorit från Berlin) och på en restaurang som var specialiserad på den lite udda kombinationen fisk och fläsk! Vi är ju i Tyskland, tack och lov. Eller Got Sie Dank (Gud, vi tackar dig, det låter lite så i alla fall, men det är nog inte helt korrekt. Ser fel ut i skift).


Vad kan väl smaka bättre efter badet en solig varm sommardag i lä än en kall Rostocker Pils?

 


Vi har inte klagat det minsta men nu bebor vi en mini-svit på elfte däck. Kungligt så det förslår. Vi gjorde ett kristligt byte. Kaptenens ord ombord smäller högt. Högst. Kapitän, Wir Danke.


I morgon, morgens på tyska, blir det en avkopplande dag till havs. Ljudbok, gigantisk pappersbok, pokerturnering, frukost, lunch, middag och mellanmål, dopp i poolen och lite annat smått och gott. En drink kanske? En behaglig dag i alla fall innan Tallinn tar vid.


Vad Merkel sa vet ni redan. Men vad tänker hon månne? Om Grekland.


Gårdagens bild från bryggan.


Bilder från hamnen, brygga och stranden uteblir. Nu går det ju för bövelen inte att hämta iPhone bilder på den här pc:n. Tar endast från Samsung. Handhavarfal. Javisst är det det. Så klart. Återkommer med dem.


Det som möjligen kan smaka bättre än en Rostocker Pils en solig varm sommardag i Warnemunde är en kall Rostocker Dunkel. Prost!

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards