Direktlänk till inlägg 9 januari 2009

Falklandsöarna – kargt, ödsligt, stillsamt , tyst och underbart vackert!

Av Yvonne o Jan Nyberg - 9 januari 2009 21:21

Tack Lasse och Gunilla för koll av Emma-Linns förtöjningar. Elvis födelsedag gick inte obemärkt förbi. Det uppmärksammades av Larry King som på CNN hade Prescilla på besök.


Det gläder oss att läsa era kommentarer… och visst är det en World Wide Web vi lever i. Att sen hålla koll på alla väderstreck, longituder och latituder låter sig inte helt och hållet göras utan att man blir en aning yr i pottan.


Om någon e lite avundsjuk så må det va vinkat. Det gör inget, det är bara klädsamt… hahah


Dagens lite märkliga bild är så klart från Stanley; en livs levande ren från sydgeorgien hemma hos en motståndare till allt valfiske. Sen har han ju en Pinving i grinden. Vad annars var att vänta?


I vår verklighet kryssar vi parallellt med ett av våra kryssningsmentorer Bo och Kirstens favoritrederi, Celebrity Crusis fartyg; I det här fallet Infinity.


Faktum är att vi kryssat tillsammans allt ifrån Buenos Aires. Samma väg samma stopp och i stort sett samma tid


Bo och Kirsten funderar allvarligt NCL-kryss den 10 april. Hoppas del blir så.


Gårdagen var lugn och behaglig och inleddes med att vi siktade ett hundratal stora valar som blåste och dök alldeles i båtens närhet. Det var tydligen ett extra valintensivt område av södra Atlanten. Mycket intressant.


Svenskkolonin hade sin första gemensamma middag och därefter bjöds vi på underhållning av en rolig tysk (!!!). Och vi menar riktigt rolig. Paret utan väskor har fortfarande inte fått sitt bagage men det ska tydligen dyka upp på söndag den 11 i Ushuaia. Världens sydligaste stad för övrigt.


Ni som kan er almanacka vet ju att just den 11 januari är väldigt speciell dag. Väl i paritet med den 24/12, 31/12 och den 22/11. Planer finns och det kommer bli en bra dag.


Dagens besök i Stanley på Falklandsöarna var magnifikt. På väg till och från de många hundra Pingvinerna i Lagoon Bluff fick vi information kring vad som faktiskt hände vid 74-dagarskriget 1982 då öarna invaderades av Argentina. Ett helt igenom onödigt krig. Precis som alla andra egentligen. Sakliga skäl för Argentina att invadera fanns inte. Inte gammal besittningsrätt, ingenting. Ni unga kan ju söka på falklandskriget för en uppdatering.


Pingvinerna som kom upp ur havet med krävan full och mötte sina ungar var oemotståndliga att se. Samma sak då det dök i för att fiska. Gentoopingvinerna dominerade i antal men där fanns även de vackraste; Kungspingvinerna.


I morgon inträffar en av de absoluta höjdpunkterna då det endast står CRUISE CAP HORN på programmet.


Vi vet inte exakt när men hela dagen är vikt för att ta oss runt Sydamerikas allra sydligaste udde. Det blir till att inta lämplig obeservationsplats beroende på väder och vind. Det är fortfarande varmt och gott. Varmare och soligare än även besättningen spått att det skulle bli.


Alla är lika förväntansfulla över att ”runda hornet”. En del vill ha mycket vind, andra stiltje. Vi får se hur det blir.


I kväll blir det mest troligt Veal Marsala i Il Adaggio. En av de bättre restaurangerna skall få tillaga kalvinnanlår på italienskt vis. Det ska bli gott till kvällsmat. Lunchen bestod av en utsökt lammgryta i Port Stanley. Kaffe och glass var mellanmålet och frukosten i vanligt ordning både omfångsrikt och god.

Det är inte den lättaste bland uppgifter att hålla sig slank och fin här, men vi gör vårt bästa  
 
Ingen bild

Gittan o MajLis

10 januari 2009 15:39

Hej från oss dina kompisar som har varit på promenad i Bårslöv kramis

 
Ingen bild

MajLis

10 januari 2009 16:31

Jamen, jag hade ju glömt er blogg....men Gittan påminde mig så nu slipper ni mig inte!
Kan hälsa att ert hus står kvar,går där förbi varje dag på min promenad, det är min utflykt!Fast det blir nog några dagar i det danska landet med maken i veckan.Annars inget att rapportera. Kram MajLis

 
Ingen bild

Kaiza Jonas och Tilde

11 januari 2009 00:37

Så här 30 minuter in på 11 januari så passar vi på att sjunga "Jag må hon leva, jag må hon leva jag må hon leva uti hundrade år.
Javisst ska hon leva javisst ska hon leva javisst ska hon leva ute huuuuuundrade ååååår.

Grattis älskade mamma, svärmor och mormor på födelsedagen önskar vi på Sjögräsvägen
(Har mina sms gått igenom under veckan som gått?)

 
Ingen bild

MajLis

11 januari 2009 08:42

Ett stort GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN till dig Yvonne och ett litet grattis på namnsdagen till dig Jan!Jag hoppas ni får ännu en trevlig dag på er resa.
Kram MajLis

 
Ingen bild

mette og sigurd

11 januari 2009 10:00

Hej Yvonne!
Vi sender dig et hjerteligt til lykke med foedselsdagen og raaber 3 korte og 1 laaaaaangt HURRA.

Det er jo en helt fantastisk cruise, I er paa. Sikke en kaempe oplevelse.

Fortsat god vind og hils Jan fra os!

Mange foedselsdagshilsner
Sigurd og Mette

 
Ingen bild

Lasse

11 januari 2009 10:38

Kära syster !
Tur det finns kommunikationsmedel för en födelsedags hälsning.Jag menar, förr var det bara att öppna dörren till sovrummet i Sandvången för att gratulera en sömnig storasyster på sängkanten.Sedan när avståndet växte till "söder om landsvägen" började man undra.På senare år har avståndet dock ökat ytterligare för att hamna i Florida och som nu vid världens ände Cape Horn.Fasen vet var det ska sluta.Men inte för ty...hoppas inte födelsedagskramen tappar fart på vägen utan de fakto även den,rundar "Hornet". Må så gott och ta väl vara på din lediga dag...hmm,hmm
Hälsar Lasse

 
Ingen bild

Dragør

11 januari 2009 11:53

Hej-Hå Hej-Hå ”Här kommer Jonte på böljan den blå” Hå-Hej Hå-Hej
Med denna kända sjömansvisa gratuleras storasyster och svägerska på födelsedagen!
Att kunna fira dagen vid världens ände i Ushuaia är något alldeles extraordinärt, och vi gläds med er över att ni har nått så långt i världen. Inga snedseglare här, inte!
Även den andre Piraten i Söderhavet grattas till att ha rundat en skarp hörna på världskartan vid Eldslandet och Cabo de Hornos. Vi hoppas dock innerligt, att ni i denna anledning inte kommer hem med en svart lapp över ögat och med tatueringar över hela bringan, utan nöjer oss med att med spänd förväntan åter snart få se de två saltstänkta sjömännen på hemmabana. Dock väntar först ännu en spännande seglats längs Chiles kust – denna gång i Stilla Havet. Utanför Santiago ligger förresten Robinson Cruse Island. Om han står och vinkar på stranden, så får ni hälsa så gott!
Kram och vov-vov från oss alla!

 
Ingen bild

Gittan

11 januari 2009 11:53

Hej på er båda, jätte jätte stort grattis till dig idag Yvonne på din födelsedag o ett litet grattis till Janne på namnsdagen, hoppas det blir mycket champagne för det är ju alltid gott. Fortsatt trevlig resa kram fr Gittan o Anders

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards