Alla inlägg den 11 januari 2009

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 januari 2009 12:37

Vill bara tacka allra ödmjukast för alla goa hälsningar "himmifrån"! Jag blev alldeles varm om hjärtat när jag läste dom...och litta rörd oxå...TACK TACK TACK alla!

Vill bara kort tillägga att vi har en alldeles fantastisk resa. Vi går från värmen till den bistra kylan igår! Och allteftersom vi förflyttar oss blir dagarna längre...ljust på kvällen till klockan 22.00 Och svinkallt ute! Opponervända världen, va?

Kajsa! Svar på din fråga: nej sms:en går inte att varken sända eller att ta emot, tyvärr! Vi prisar vår blogg!

Nu väntar Ushuaia! Halva tiden av vår kryssning har nu gått och man vill bara ta vara på all tid man kan! Uppleva, uppleva, uppleva!

Janneman hälsar och tackar för namnsdagsuppvaktningen! Naturligtvis hade detta egot glömt den i hastigheten! Tack för påminnelsen! 

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 januari 2009 12:34

Vinden ökade successivt ju närmare Kap Horn vi kom, stämningen förtätades och det kändes i luften att något var på gång. I ömsom dis och ömsom klart såg vi världens sydligaste punkt växa till. Det var mäktigt att kombinera den synen med tanken på var vi befinner oss.


Efter en intressant föreläsning om Ferdinand Magellan och historiken bakom Hornet var vi dessutom pålästa. Pålästa om dramatiken, alla umbäranden, alla skepp som gått under och alla sjömansliv som tagit slut precis här i farvattnen kring Cap Horn.


Ju närmare vi kom desto mer tilltog vinden och att stå ute på Observationsdäck på 12:e våningen i 20 sekundmeters vind och omkring 10 knops fart var en riktig genomblåsning.


Fuglesang må ha varit i rymden men vi har i alla händelser rundat Kap Horn och upplevelsen blev än större än vi kunnat ana på förhand. Det var stort.


Sen skulle vi runda klippan också. Den rundan kombinerade vi med en mycket trevlig och god middag i vårt Steakhouse tillsammans med två andra i vår lilla koloni. Paret utan baggage; Jan och Elsa som nu förhoppningsvis om en timma eller två, efter en vecka ombord, äntligen ska kunna använda det de med omsorg tagit med sig för att använda

.

I detta nu har vi precis lagt till i Ushuaia. En storslagen natur med snöklädda bergstoppar och en stilla Beagle Channel mötte oss då vi drog undan gardinerna och steg ut på balkongen. Här ska vi gå på museer och strosa runt i den lilla staden vid världens ände. Och här pratar vi inte Trosa i Södermanland.


Solen går upp 4.56 och ner 22.04… som i Sverige en sommardag. Så ljust har vi det på 54 grader 8,59 S och 068 grader 17.91 W söndagen den 11 januari. Och så har vi som sagt ett födelsebarn som ska hyllas…


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards