Alla inlägg den 7 januari 2009

Av Yvonne o Jan Nyberg - 7 januari 2009 21:37

Ja, vi har förstått att det ni i Sverige i dessa dagrar har bistert om näsan.


Vi tackar för trevliga kommentarer och hoppas att den studerande Katarinas nudlar blev till belåtenhet. Det lät läckert med den där lyxsåsen du eventuellt skulle unna dig. Du gör ju dina hundår nu men kommer sannolikt blir rikligt belönad i framtiden… Och det klart Peter Luger är inte lätt att överträffa. Dit kanske vi kommer tillsamman igen en dag. Who knows?


Här fortsätter finvädret ytterligare en dag men vi kommer möte kyligare bredgrader redan då vi når Falklandsöarna på torsdag.


Idag är det Puerto Madryn, Argentina. Modern liten stad (58.000 inv), grundad av folk från Wales i mitten av 1800-talet. Här börjar Patagonien som upptar 25% av Argentinas yta men knappt 2% av populationen. Vi kommer se mer av Patagonien senare.


Gårdagens ”Till Havs” var välgörande och avkopplande. Vi läser, slappar, äter, löser suduko, solar, äter, dansar till Glenn Miller-Sound, ser en Broadway resumé, förlorar i Texas Holdém (två par, 10 J, mot stege med A som sista kort; André du vet hur det är, lättare att förlora än att vinna.), ser en film, dricker kaffe och äter glass. Ja, man gör precis det som faller en in. När man vill. Och det är en ny Till-Havs-dag i morgon. Trevligt.


What else? Jo, igår i lugnt väder står vi och betalar för lite förkylningsmedicin när fartyget plötsligt börjar luta åt babord. Allt går väldigt snabbt och lutningen ökar hela tiden, skyltmaterial ramlar ner på durken, glaspjäser krossar glasmontrar och lutningen ökar. Personalen ser ytterst förvånad ut och mer löst material åker ner från sina platser. Folk börjar rusa runt, en del skrattar högt andra är mer fokuserade. Mest fokuserad är en äldre gubbe i Casinot som vi passerar. Han är helt fokuserad på sin en-armade-bandit.


Vi är på styrbords sida och tar oss snabbt till receptionen på däck 6 (det är där promenaddäck och livbåtarna finns och där vi ska samlas utifallatt). Receptionen ligger ganska långt förut så vi kan därför lätt se akteröver genom panoramafönster och ser kölvattnet som en halvlång cirkel efter och vid sidan om oss.


Efter kanske fyra fem minuter rätar hon upp sig och då man slagit stopp i maskinen stannar vi efter ytterligare några minuter helt och hållet.


Vi har alltså i plus 20 knop gjort fullt rattutslag mot styrbord och det klart som tusan att det då börjar luta när en 100.000 tonnare börjar gira fullt. Det kändes faktiskt lite dramatiskt. Efteråt berättar folk om rädsla och obehag.


Kaptenen, som är från Finland, berättar efter ett tag genom högtalarsystemet att vi fått ett fel på radarn vilket orsakat u-svängen. Något gick fel oavsett vad men efter en kvart var vi åter i gång och på väg mot dagens trevliga mål. Puerto Madryn.


Efter dramatiken gick vi som planerat på Broadway-Show. Så värre var det inte med det.


Det kommer bli lugnare på Göta Kanal i sommar. Eller hur Lasse och Gunilla?


Ska Tilde Lindell möjligen börja på dagis i morgon?


Åsa ombedes vara försiktig med sig...


Vi hörs!


Ps, om någon har vägarna förbi Norra Hamnen kan ni väl se till Emma Linn, hon ligger på yttersta bryggan (A) på Parapeten, 2:a på höger sida. Sett från kajen. Hon har fått utstå massor kan vi förstå men är förhoppningsvis väl förtöjd.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards