Alla inlägg den 16 januari 2009

Av Yvonne o Jan Nyberg - 16 januari 2009 18:43

Elsa blev 70 igår! Det kunde vi på förhand varken tro eller veta men tack vare eller på grund av hennes och Jans söner blev vi informerade. Det informationen tog vi till oss i flykten, förvaltade den och sen ledde det ena till det andra och till slut satt vi alla i svenskkolonin i Observation Lounge på 12:e våningen och tillönskade henne våra hjärtliga gratulationer.


Vädret är fortsatt mulet och lite regnigt. Synd för Lennart och Eva som åkte på en scenarisk sensation i Anderna. Lennart är storfotograf och grafiker. Inte fd tryckare som vi tidigare uppgivit. Beklagar detta..


Puerto Montt har en fiskehamn, Angelmó, som kombinerar shopping (gudbevars) med landning av fisk, restauranger och en saluhall av sällan skådat mått. Fisk i alla former och skaldjur av alla slag och i massor, frukt och grönt och hemystade ostar. Absolut fantastiskt, Åk dit när ni kommer till Puerto Montt nästa gång. Det är en uppmaning vi inte backar från.


Vi åt lunch där, Yvonne och jag.


Stället var verkligt genuint och inte stort men det blev en väldigt god och uppsluppen stämning då två mexikanska damer, ett australiensiskt par från Perth och vi kom i slang. På bruten spanska och vinglig engelska kom vi gott överens och önskade varandra till slut en fortsatt trevlig resa. Australiensarna är på vårt skepp medan mexarna seglar med Celebrity Cruise. Goda skratt och mycket trevligt. Bilder finns.


Dagens bild visar de 35 ostron som serverades till lunch och som på menyn kort och gott beskrevs som ”Ostron”. Alla dom tillsammans med bröd och en flaska Chilensk Chardonnay gick loss till det facila priset av USD 20.


Superbilligt tyckte vi. Där är vår uppfattning och den delar vi.


Sen delar vi en stilla undran om hur det går för Kaiza med hennes inskolning på dagis. Tilde är vi inte oroade för men hur går det för den lilla mamman. Klarar hon sig bra timmarna utan sin lilla bäbis??


I Buenos Aires och i alla hamnar förutom Stanley på Falklandsöarna har det visat sig att hundar verkar ha ungefär samma ställning som kor i Indien. Överallt byrackor. Inte särskilt renrasiga men lugna och timida. Men ack så skabbiga. Dom fnattar sig och ser inte helt fräscha ut. Men dom kanske är lite heliga. Vem vet.


Däremot är chilenarna ett mycket tillmötesgående och vänligt folk. Precis som argentinarna för övrigt. Här blir man inte överfallen av lismande och påträngande försäljare och envetna inkastare.


Ett fint stopp och en intressant dag vädret till trots.


I morgon skall vi samla tankarna, koppla av på vår sista dag, packa vårt gepäck och säga Hasta la Vista till våra kryssarvänner

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards