Alla inlägg den 1 september 2011

Av Yvonne o Jan Nyberg - 1 september 2011 21:21

En solig vacker dag på längs höga kustens dramatiska landskap inledde vår dag.


Från Hudiksvall till Örnsköldsvik ungefär.


Ångermanälven är pampig. Bred och mäktig med en massa öar och holmar och skär. Befälhaven på bogserbåten tyckte vi vi skymtade någonstans längs vägen.


I Umeå blev det som som tänkt lunch vid Umeälvens strand. Precis där en av oss för runt tjugofem års sedan under militärövning spenderande en ledig kväll och blev imponerad.


De nästa vita björkarna som växer i alléer och överallt annars är ett signum för denna viktiga stad Västerbotten.

     

Det är vackert här överallt.


Dokemntärfilmen om Danslogen i Täfteå utanför Umeå inspirerade oss och där tänkte vi stanna och dansa på säsonsavslutningen den 3 september. Så blev det av tidsskäl nu inte. Men väl ett besök. Det var trevligt att se om än mycklet mindre än intrycket från på TV.


Y1 har sett kantareller på flera håll, röda lingon i massor och håller utkick efter älgar. Vi ser också fram emot första renen. En strö-ren som ska följas av många fler.


Natten kom, men inte i Luleå utan i Piteå. Havsbadet här imponerar även om säsongen i stort sett är över. Det är dock lätt att inse hur folklivet sjuder under högsommartid.


I morgon lämnar vi Sverige och kommer övernatta i finska Muonio. Men innan dess ska vi uppleva populärmusiken i Vittula. Stadsdelen med det märkliga namnet i Pajala. Mikael Niemis bok ska återupplevas live. Pajala låter spännande.


I en integerad Büstner finns gott om plats för kartor som är större än en kvadratmeter. Det är bra. GPS:en är med men måste kompleteras med en riktig karta så vi också ser exakt bland vad vi befinner oss.

 

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards