Direktlänk till inlägg 11 september 2014

På jakt efter nattligt härbärge...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 september 2014 20:26

Nattlig jakt på natthärbärge...


Nu vet vi precis hus Josef och Marie kände sig då de kom till Betlehem. Hon höggravid med Jesus och han helt utschasad efter att hela dagen till fots ha lett åsnan Maria satt på. De skulle ju till Betlehem för att skattskrivas efter påbudet från kejsar Augustus.


När de två kom fram vara ju alla hotellen fullbokade och de fick ta in i ett enkelt stall. Allt därefter är välkänd historia. De tre Vise Männen, korsfästelsen och allt.


Vi lämnade Gran Canyon efter vår mest anslående solnedgång någonsin. Förmodligen den mest anslående vi någonsin kommer uppleva.


Utan förbokat boende började jakten på härbärge. Det första fullt. I avkroken Tuba (vi är i indianland på riktigt och misstänker att Tuba betyder "tuta", som att blåsa och tuta i en tuba) var alla fyra hotellen fullbokade. Framåt nio-hugget nådde vi Page och de åtta första hotellen var dom alla andra också fullbokade.


Det var så klar lite aningslöst att inte ha bokat. Vi är ju i gott sällskap. Se ovan.


Sova i bilen föresvävade oss. Motsvarande stallet för våra kära Josef och Maria.


En serviceinriktad Navajo-ättling gjorde oss den stora tjänsten att ringa tre hotell som tidigare haft lediga rum. De två första hade fyllt upp sina men det tredje och sista visade sig ha ett, säger ett, ledigt rum för oss.


Hotellet visade sig ligga femton minuter utanför Page, vid Lake Powell och har således det fina namnet Lake Powell Resort och Marina.

Halv elva var vi slutligen mycket nöjda och tillfreds installade. På grund av mörkret kunde vi så klart inte se omgivningarna.

Det gjorde vi i morse! Som i ett månlandskap bor vi. I en förlängning av Gran Canyon har vi hamnat i Glen Canyon. Vi har en uppdämning av Colorado River utanför dörren.


Här är så makalöst fint att vi direkt bad om att förlänga boendet här med ytterligare en natt.


Indianland. Ja så till den grad att i stort sett alla på hotellet har native American background. (vi har lite som Dolph Lundgren och Anita Ekberg lite svårt med det svenska språket efter tiden i USA)

Nu ska vi till ett åttonde underverk; Antelope Canyon. Av slump och Google hittade vi detta fenomen som visst är det mest fotograferade i hela Amerika.


Våra foton av Lake Powell Resort och Antelope kommer!

 
 
Ingen bild

Dragør

11 september 2014 22:14

Ja, ibland blir det vårt med pråket.
"Inhemsk amerikansk ursprungsbefolkning" blir nog den politiskt med korrekta översättningen, eller "Oprindelig indfødt amerikaner", som tysken säger.
"Einheimische amerikanische Bevölkerung" på spanska. Ja, ni fattar.

 
Ingen bild

Oss

12 september 2014 04:16

Haha. Ja fu fan, det är inte lätt att vara människa med olika språk.

Eller som de gamla belgIerna sa; Aqua varum heiligen quantum..

Page är otroligt fint= frisyr et beliabeli bueno, not

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards