Alla inlägg den 11 september 2014

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 september 2014 20:26

Nattlig jakt på natthärbärge...


Nu vet vi precis hus Josef och Marie kände sig då de kom till Betlehem. Hon höggravid med Jesus och han helt utschasad efter att hela dagen till fots ha lett åsnan Maria satt på. De skulle ju till Betlehem för att skattskrivas efter påbudet från kejsar Augustus.


När de två kom fram vara ju alla hotellen fullbokade och de fick ta in i ett enkelt stall. Allt därefter är välkänd historia. De tre Vise Männen, korsfästelsen och allt.


Vi lämnade Gran Canyon efter vår mest anslående solnedgång någonsin. Förmodligen den mest anslående vi någonsin kommer uppleva.


Utan förbokat boende började jakten på härbärge. Det första fullt. I avkroken Tuba (vi är i indianland på riktigt och misstänker att Tuba betyder "tuta", som att blåsa och tuta i en tuba) var alla fyra hotellen fullbokade. Framåt nio-hugget nådde vi Page och de åtta första hotellen var dom alla andra också fullbokade.


Det var så klar lite aningslöst att inte ha bokat. Vi är ju i gott sällskap. Se ovan.


Sova i bilen föresvävade oss. Motsvarande stallet för våra kära Josef och Maria.


En serviceinriktad Navajo-ättling gjorde oss den stora tjänsten att ringa tre hotell som tidigare haft lediga rum. De två första hade fyllt upp sina men det tredje och sista visade sig ha ett, säger ett, ledigt rum för oss.


Hotellet visade sig ligga femton minuter utanför Page, vid Lake Powell och har således det fina namnet Lake Powell Resort och Marina.

Halv elva var vi slutligen mycket nöjda och tillfreds installade. På grund av mörkret kunde vi så klart inte se omgivningarna.

Det gjorde vi i morse! Som i ett månlandskap bor vi. I en förlängning av Gran Canyon har vi hamnat i Glen Canyon. Vi har en uppdämning av Colorado River utanför dörren.


Här är så makalöst fint att vi direkt bad om att förlänga boendet här med ytterligare en natt.


Indianland. Ja så till den grad att i stort sett alla på hotellet har native American background. (vi har lite som Dolph Lundgren och Anita Ekberg lite svårt med det svenska språket efter tiden i USA)

Nu ska vi till ett åttonde underverk; Antelope Canyon. Av slump och Google hittade vi detta fenomen som visst är det mest fotograferade i hela Amerika.


Våra foton av Lake Powell Resort och Antelope kommer!

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 september 2014 01:52

Nästan overkligt, overwhelming och hänförande!


Från solens uppgång kl 06.10 till nedgången 18.34 har vi sett ett av världens sju underverk.Klockan nio lyfte vi med Grand Canyon Airways för en timmars oförglömlig flygning över dettas nästan surrealistiska landskap.Det har tagits mycket bättre bilder men dessa är våra. Håll till godo.


               

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards