Direktlänk till inlägg 12 september 2014

Ojojoj... det blir bara bättre och bättre...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 12 september 2014 05:34

Y vill å hennes innersta uttrycka följande;


"Här upplever vi paradiset! Amerika är ett underbart land att semestra i! Överallt ser vi MÄNNISKOR! Vi kommer från alla håll; norr, söder, öster och väster! Vi är tjocka, smala, vitbleka, brunvita, gula o svarta. Vårt språk kan vara amerikans-engelska, brittisk-engelska, spanska, tyska, holländska, danska o svenska och andra, Klädda är vi som det behagar! Ingen bryr sig! Alla vill vi detsamma! Vi vill njuta av tillvaron! "


Precis så är det. Det är vår uppfattning och Den delar vi med varandra.


Roligast av alla tycker nog vi japanerna är. Dom kommer i flockar om åtta, tio eller tjugo. Ibland nästan hundra. Roligast har de unga. De skattar och fnissar och tramsar. Oavsett var dom är.


Lake Powell Resort är det mest spektakulära boende vi upplevt. Utsikten från terrassen, frukostbordet, poolen och vid middagen vetter mot sjön (som i grunden är Colorado River) och i bakgrunden samma Canyon som Grand Canyon.

     


Antelope Canyon är en 400 meter lång, 30-40 meter djup och mellan en halv och tre meter bred skapelse i röd sandsten. Solens instrålning ger under varje minut olika scenarior. Fantastiskt.

     


Alla som jobbar med Antelope Canyon är som majoriteten av de tar hand om oss här är Navajo. Det finns drygt 250 olika ursprungsfolk, kallade indianer, här i detta mäktiga land. Vår guide i Antelope berättade en massa intressanta saker. Fråga gärna när vi träffas. Vi vet nu allt.

 


Imorgon ska vi ut på en två och en halv timmars båttur på Lake Powell.


Efter det kör vi till Las Vegas, lägger oss på, våra sängar, sluter våra ögon och rekapitulerar och smälter våra intryck så här långt. Sen väntar gambling, enarmade, poker, konstgjord glitter och glamour, tjo och tjim. Väldigt långt från det genuina vi just nu är mitt uppe i.


PS. Ni som undrat över pricken på Y:s näsa kan vi berätta att hon sprang in i glasdörren till balkongen i San Diego. Själv ser hon det som ett kastmärke som kasat ner. Det blir mindre och mindre och på vår valvaka på söndag gissar vi att det är ett minna blott.


Och nu, som ett extra PS, ska vi nu från olika telefoner välja lite bilder, logga in från respektive ladda upp och försöka få in dem lite varstans. Det är år inte det lättaste i världen. Det är min uppfattning och den delar jag.

 
 
Ingen bild

Dragør

12 september 2014 16:44

Errare humanum est.
Men att sticka snudan så långt fram, att man får märken av det flera dagar efteråt, är kanske inte att rekommendera. Men ett litet plåster tvärsöver skaftet - som boxarna -
kan säkert hjälpa. Bara Y inte börjar pela på ruvan!
Y får väl ge sig ut på en ny shopping raid, så hon får annat att tänka på. Alla ursäkter gäller, som K bruka dra till med.

 
Ingen bild

Svågern

12 september 2014 17:07

Tack för ett gott morgon skratt'

Ska vidarebeforda förslaget.

Hon pelar i alla fall inte.

 
Ingen bild

Dotra

12 september 2014 22:42

Vilket plejs!! Fantastiska bilder - vi ser fram emot att se resten :-)
Här firar vi fredag; sol, 19 grader, disco i Slimminge, grillat, ett glas rött.
Kram och godnatt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards