Direktlänk till inlägg 16 september 2014

Ute på vägarna igen!

Av Yvonne o Jan Nyberg - 16 september 2014 03:08

Det ska sägas med en gång; Blue Man Group var en höjdare. Humoristiskt, tekniskt avancerat och mycket begåvat.


Vi lämnade Las Vegas tidigt, tog en frukost på vägen, körde över Dean Martin Rd och satte kurs på Death Valley. Körde då vägen med det vackra namnet Blue Diamond Road! Att vara ute på vägarna är oslagbart. I stället för att flyga runt till olika städer och plocka russinen ur kakan. Här upplever man allt. Vägen, naturen och vädret. Vår väg har varit ett potpurri på enastående naturupplevelser.


Bild från Zion i fredags:


Dagens upplevelse inget undantag. Death Valley på gränsen mellan Nevada och Kalifornien är så ogästvänligt det kan bli. Ett värmehål där inget växer, sanddyner, uttorkade saltsjöar och en obarmhärtig sol är det som bjuds. Trettiotre meter under havsnivå var värmen som högst, 111 grader Fahrenheit eller 44 grader C. Det är häftigt att uppleva. Att stå där i den absoluta tystnad öknen ger och känna hur värmen nästan bränns är väldigt speciellt.

   

Lunchen på Stovepipe Saloon mitt i öknen var god och utsikten praktfull. Då hade vi precis passerat Devils Cornfield


Alla dessa fantastiska namn... Vad sägs förresten om 20 Mules Canyon? Efter ekipaget med gruvfyndigheter som på 1800-talet drogs av just tjugo mulor. Mulorna ersattes efterhand av en ångtraktor.


Nu har vi hamnat i Bishop som ligger vid foten av Sierra Nevada, bergskedjan i östra Ca och delar av Nevada, där också Yosemite ligger och som vi kommer till i morgon. Där ligger också Carson City som var staden bröderna Cartwright red in till då dom ville slå runt lite. Vi ska försöka hitta Ponderosa ranch. Carson City vet vi att vi hittar.


Poolen på Luxor var precis som här på Best Western kyld. Förmodligen till runt 20 grader. Då är det riktigt svalkande och gott då kvällstempen är 30 i luften.


Efter valresultatet tror vi vår hjärtefråga om rotavdragets vara eller inte vara blir positivt. I övrigt? Tja, det kommer inte bli busenkelt att vara statsminister.

 
 
Ingen bild

Dragør

16 september 2014 13:03

Kaos och förvirring är dagens ämne i Sverige. Ingen vet vilka parti- konstellationer som kan sammansättas till en duglig regering; så det fiter vi i.
Kul om ni skulle hitta Ponderosa från Bonanza serien, som visades första gången 1959. Kanske dyker Hoss (Dan Blocker) upp runt knuten? Och Little Joe, som var Y's specielle favorit! Det stod Michael Landon på alla våra garderobsdörrar hemma på Pilåkersgatan. Undras om de i så fall fortfarande är svart/vita, eller om de har fått lite färg på nosen?

 
Ingen bild

Oss i Bishop

16 september 2014 17:09

ja, Y har berattat om sin crusch on Michael Landon. Hon far val leta bland bratena. Kanske hittar hon hans gamla hatt.

Kl ar 8.10 och vi kor om tio...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards