Alla inlägg den 14 maj 2011

Av Yvonne o Jan Nyberg - 14 maj 2011 21:54

Efter ännu en solig och fin dag på Atlanten var vi kl 18.30 bjudna till middag med Staff Captain. I en av de bästa restaurangerna ombord möttes vi. Pelle hade med sig en kusin och dennes son och så var det Karin, Kjell och vi.


Under mycket trevliga former fick vi njuta ett Brasilianskt Stekhus alla höjdpunkter. Ett digert salladsbord avlöstes av kött i alla former; nöt och fläsk, fågel och lamm i valfritt riklig mängd. Till detta serverades flera specialiteter och ris, specialbanan, och vitlöksmos med mera. En riktig höjdarmiddag.


Samtalen kring bordet kretsade mycket kring våra mc-åkande vänners innehållsrika resa och om sjömansliv.


Vår Staff Captain bor i Malmö och kommer inom kort lämna Epic för NCL Dawn, hon som fick elfel då vi var ombord i Karibien. Pelle är en van sjöbuse så klart. Ett etablerat liv på många hav.


Bilden visar nöjda måltidsgäster, vem som är Staff Captain ser ni nog, de två på flankerna är fotbollsspelarna från VIF och SIF, övriga är fruar och kaptenskusin med son.

 


I hamnen i Ponta Delgada låg redan då vi anlände Bo & Kirstens Constellation från Celebrity Cruises tillsammans ett fartyg från Princess Cruises som vi glömt namnet på. Jewel och the Seas syntes dock inte röken av.  Här ligger de alla tre:


     


Väl förtöjda i Ponta Delgada valde vi efter lite diskussioner med taxigubbar på kajen att hyra bil och köra själv.


Vi körde åt nordväst för att komma till hälsosamt thermalbad . I 40 graders mineraltmättat och intensivgrönt vatten njöt vi under gott och väl en timma. Lavastranden är svart och vattnet naturligt uppvärmt och direkt sprunget ur jordens innandöme. Här flödar heta källor upp ur jordskorpan precis som de gör på Island.


Bilden visar blondin i mineralvatten:


 

Bördig är åkerjorden och Azorerna självförsörjande på alla livsmedel där hon ligger långt avsides i Atlanten.  


Kor har man gott om och i en liten by firade man något. Lastade kalvar på Pickuper, tutade vilt och smällde smällare. Varför vet vi inte men dom hade yxor i händerna…


Uppför och nedför berg och djupa dalar slingrade sig serpentinvägarna. Snäva 180 graders svängar på ibland väldigt smala vägar gav bilresan både innehåll, synnerligen vackra vyer och magnifika naturupplevelser. Gråvädret till trots.

Bilderna ger en fingervisning:


   


Nu har Pelle satt kurs på Gibraltarsund och vi har tre dygn till havs innan vi når Barcelona på onsdag morgon. Då flyger vi hem, Karin och Kjell kör vidare på sina BMW:ar och Pelle tar Epic på en rundtur på Medelhavet Det hav som blir hennes farvatten till i höst då hon återvänder tillbaka över Atlanten, via Azorerna, så klart.


Ps, På Bos ölställe var vi inte inne men tog naturligtvis en bild;


 

det var allt för idag...


men Berit, vi funderade lite och vi tror bland annat och ungefärligen följande:


Nej, hjärnor är inte bakvända... endast tankarna från gång till annan. Men inte dina! Och; du lärde dig Internet på ett kick så det komer ta endast ett halvt kick att lära dig messa.


Grattis till en utmärkt score på en avancerad golfbana!


Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards