Alla inlägg den 20 april 2009

Av Yvonne o Jan Nyberg - 20 april 2009 15:15

Så, tillbaka i civilisationen kom vi till vårt sista stopp; Malta och Valetta. Här är det fin som bara den. Regnar gör det men taxin tog oss under två timmar på en riktigt trevlig tur. Gamla huvudstaden Medina (från arabtiden !!!) via en landsbygd med enskifte där åkerlapparna var små och ägda privat. Här är man självförsörjande på allt; mat och vin och öl och mjölk och kött och allt. Mycket trevligt.

Sen till centrum av Valetta och lunch. Regnet stod som spön i backen och första bästa hak fick det bli. Och det blev bra. Stekt kanin med vitlök, sallad och chips. Jättegott. Kaninen även bättre än kaninen i Barcelona. Det kanske inte har så mycket med kaninen att göra som med kocken. Vår på Malta var tatuerad som den sjöman han säkert varit. Sjökock gissar vi.

Shopping i ösregn kan bara kvinnor utstå. Baren där mannen satt hade turligt nog Fernet Branca som  behövs efter lunchen i Kairo. Och med shoppingen blev det inte så mycket av, faktiskt. Ett par t-shirtar till småttorna, svarta är dom och dom har hjärtan i olika färger.

Nu återstår en dag till havs innan vi på onsdag morgon angör Barcelona.

Under morgondagen kommen en liten slutkläm att presenteras.  Du som redan tröttnat på religiöst dravel behöver inte gå in. Det kommer nämligen att funderas kring religion i stort.

Hursomhelst är Malta en riktigt liten pärla. En medelhavets pärla likt vår egen sundets pärla.

Dagens bild får illustrerar det regniga men ack så vackra Malta.

Ikväll ska vi dinnera med töserna från Californien i Main Dining Room på däck sju, längst akterut.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards