Direktlänk till inlägg 10 maj 2011

Det är lugnt, avkopplande och skönt på Atlanten

Av Yvonne o Jan Nyberg - 10 maj 2011 14:07

Dagarna går, ibland snabbare. 24 timmar blir 23 då vi brassar våra ur i takt med att vi kommer längre och längre österut. Idag är tidsskillnaden fyra timmar mot här och hemma.


Så här långt har vi mest tagit det väldigt lugnt. Sitter i solstolar och lyssnar på goda böcker, just nu 100-åringen… det är en väldigt god bok. Tack var världsomkörarna Janssons har vi nu ytterligare en massa boktitlar i våra ipodar. Paasilinna bland andra.  Sen svalkar vi oss i poolen, lunchar lite och sen är det eftermiddag och kväll. Då äter vi och går på show. Och lyssnar på blues. Vi återkommer med förslag till youtube klipp med en mycket skicklig och dessutom humoristisk gubbe.


Igår såg vi Blue Man Group i en dynamisk, kreativ och annorlunda föreställning. Spektakulärt och nyskapande kan man nog med fog säga.


Ja, här går allt i skön sakta mak. Ingen stress inga telefoner. Det är semester.

Igår eftermiddag tornade mörka moln upp sig och omslöt oss. Sikten blev till slut kanske femtio meter, sen kom en regnskur. Idag skiner solen och värmen ligger väl på runt 25 grader.


Idag börjar Vi vid poolen på H20, sen får vi se, vi tar dagen som den kommer. Fångar den on the fly.


Vi skickar med ett potpurri av interiöra bilder från Epic och tackar för ditt besök. En dag inom kort ska vi ta oss tid och kommentera era kommentarer. Det är så vi åstadkommer interaktivitet.

                 


 
 
Ingen bild

Berit

11 maj 2011 18:19

Så ljuvligt ni har det.Stressen flyger iväg så långt ögat når och när bumerangen kommer tillbaka är den fylld av energi.Igår cyklade jag mot Mölle.Det var 25gr.varmt och helt underbart att skåda de vackra gula blommorna i dikeskanterna.Hatad av många och älskad av få.Många människor hade kommit ut från sina iden. Alla såg glada ut.Tänk vad solen gör mycket. Turen avslutades på en bänk nere i hamnen.
Ibland verkar saker och ting märkliga.Kollektivt självmord av Paasilinna har jag på nattduksbordet och 100-åringen som klev ut genom fönstret......står jag i kö till på biblioteket.
Ha de`gott

Kram Berit

 
Ingen bild

dotra

11 maj 2011 19:30

Tjaba!
Ja inte verkar det som om ni lider nån nöd.... Både vad ni skriver och bilderna visar att ni nog har det rätt bra;-) Bland de vackra bilderna såg jag nog att det fanns en massa grön fägring, både för öga och gom, men jag måste ju trots allt tro att med så mycket annat gott, både i fast och flytande form, så hade man nog sprängt livremmen om en annan varit med - lika bra att jag är hemma!!! surt sa räven.... :-)
Här hemma skiner minsann oxå solen, åtminstone en stund till. det mullrar lite i fjärran o det har lovats regn och 8 (brrr)grader på natten när det närmar sig helg. De stackars flugjagade hästarna kanske får flytta in nån natt o torka..? annars går de ute dygnet runt och ser mer ut som julgrisar än några vältränade hästar.........
Idag har jag minsann påbörjat min lilla utbildning för att kunna göra lite nytta under några sommarveckor, skiftgång igen men det betyder inte bara helgarbete - det betyder också mer tid med barnen!!
kramis
Storan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards