Direktlänk till inlägg 11 maj 2011

Det är inspirerande att höra Janssons berättelser från deras världsomspännande resa… mycket inspirerande.

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 maj 2011 20:33

Innan olika inspirationer kan vi konstatera att Kjell Jansson i själva verket är Kjell Jansen eller så som man ofta uttalar Janson i stora delar av Skåne och under alla förhållanden i den nordvästra delen. Han spelade högerback i det Vejbyslätts IF vi i Skälderviken så ofta mötte. Jag spelade på grund av min vänsterfot naturligtvis vänsterytter. Detta innebar att vi möttes i många matcher och som det tidigare skrivits minns jag att det var vi som vann samtliga. Att minnen är selektiva och inte alltid tillförlitliga visas i att Kjell Jansen inte alls minns det samma.


Hursomhelst, vi är gamla bekanta med massor av andra gemensamma bekanta. Världen är som vanligt liten.


Karin och Kjell är Bikers. De har varit över hela Europa på sina motorcyklar; Istanbul, Israel och allt däremellan på väg dit och ifrån. De är också ganska välkända i motorcykelvärlden och blir inte mindre kända nu efter denna resa. Det är endast få i världen som gjort vad de nu gör. Och att vara ett par över femtio är de förmodligen helt enkelt ensamma om. Inspirerande för många så klart.


Gårdagen bjöd vackert väder på en stilla Atlant. Från vår Birgitta fick vi höra att man slangat bensinen ur vår gamla Pickup så den fick stopp på motorvägen och fick bärgas. Den var där på flyttuppdrag. Adam och Christer körde. Som det går till.


Middagen intogs på kinesisk- inspirerad restaurang och vi blev väldigt mätta och belåtna. En ABBA-inspirerad show bjöds på nattklubben Blizz istället för utomhus på H20 där det var tänkt från början. Regnet stod som spön i backen.


I början av september ska vi prova på husbilslivet genom att låna vår målare John Karlsson husbil och köra till Nordkap. Den turen kommer gå längs östersjökusten från Gävle och norrut, från Nordkap till Tromsö i Nordnorge och genom mellersta Sverige på tillbakaresan. Vi tackar redan John för att han förmånligt hyr ut sin nya husbil till oss.


Slår den resan väl ut är sannolikheten stor för att vi ger oss ut på en jordenruntresa med husbil i mitten av juli 2012. Då kör vi vid halvåttatiden. Så inspirerande är det att lyssna till Karin och Kjell. Man får nya intressanta idéer.


Nu ska ni läsa vad en inspirerad Y1 har att förtälja:


Upplevelserna avlöser varann! Fort Mayers Beach var en upplevelse i sig med sina underbart pastellfärgade hus, de fina stränderna och ett hav med nästan inga badande, trots varmt och klart vatten! Vi slängde oss i och njööööt i fulla drag. Lite förundrade över att vi var nästan ensamma i vattnet var vi, men bekymrade oss inte nämnvärt! Efteråt har vi fått en hint om att det är ett hajrikt område!


Tack, Bo, för att det kom efteråt, så att vi fick njuta utan onda aningar!


Nästa upplevelse blev vår färd mot Miami över Everglades! Krokodiler och indianbyar kantade Route 41. Spännande!  Uthyrning av Airboats dök upp på ett par ställen, men….  Vi sög i oss allt under de 3 timmar färden tog, men tiden medgav tyvärr inga utflykter just då! Vill tillbaka!


Tredje upplevelsen pågår just nu! Lyxlirarlivet ombord är verkligen ett skönt avbrott i vardagen! Lite väl mycket tillbakalutat kanske för att det ska vara riktigt nyttigt, men….fartyget är ju stoooort och vi måste ju ta oss till ett av de många näringsställena då och då…..så visst….vi rör ju på oss, ju! Steg läggs till steg kan man se på stegräknaren som en av oss klämmer på sej varje dag! Den, stegräknaren, alltså, uppmuntrar bäraren till att ta trapporna i raska kliv för att komma före hissåkar´n! Jäpp!


Blue Man Group var en höjdare! Suggestivt, överraskande och nytt! Udda! Rekommenderas! Ikväll blir det först ett besök i Ice Bar ( stora varma caper tillhandahålls….litta tokigt, ellor? Men…de e väl klart att vi ska besöka den!) Därefter ska vi bowla! Och detta i mycket trevligt sällskap, Karin o Kjell, som Jan nämnt! Hur kul som helst!


Till sist…..Tusen tack för alla trevliga kommentarer! Är så himla kul att läsa! Tänker på er alla! Yvonne


Nedan ytterligare några miljöbilder och en boklyssnare

men.... pga problem med överföringen blir det inga bilder denna gång. Men dom e fina det livar vi!

 
 
Ingen bild

Gittan

11 maj 2011 21:15

Hej, så underbart ni har det, här är väskorna så gott som packade så imorgon eftermiddag drar vi

Kram fr metropolen Bårslöv

 
Ingen bild

Dragør

11 maj 2011 21:41

Är det inte lite väl sent att köra hemifrån vid halvåtta tiden, om ni skall hinna hela jorden runt? Kvart över sju passar mycket bättre.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards