Direktlänk till inlägg 17 maj 2011

Så, nu är vi i medelhavet och i stort sett hemma…

Av Yvonne o Jan Nyberg - 17 maj 2011 10:10

Vid tjugo-i-elva igår ikväll, efter middag och besättningens avslutningsshow, såg vi ljusen från Marocko och Spanien. Vi var i Gibraltar Sun och Medelhavet.


Ett lugnt hav en grådisig morgon är det och vi ska spendera vår sista dag ombord och flyga hem i morgon eftermiddag. Hemma ska vi titta på lite närmare på husbilar!


De senaste dagarna har vi haft lågtryck omkring oss och en bestående kuling på mellan 15 och 20 meter per sekund. Epic har rist lite och det har knarrat i inredningen men det har inte varit något rullande fartyg trots 4-8 meters vågor. Ingen sjösjuka. Hon är stor och hennes stabilisatorer fungerar tydligen väldigt väl.


Idag fyller Kjell Jansson 58 och vi ska som final bjuda dem på stor avskedsmiddag i Stekhuset Cagneys. Rib Eye Steak, Prime Rib och den slags mat blir det. Plus kanske Clam Chowder Soup. Gott ska det bli, men innan dess frukost.


Vi vaknade sent idag och detta sista korta inlägg görs från sängakanten. Kort som ett twitterinlägg, nästan.


Vi har haft intressanta diskussioner med Janssons om framtiden och då de nu delvis söker nya uppdrag till sina bolag kan det eventuellt bli så att de blir fanshising-tagare till Femtifemplus. Vem vet. Diskussionerna fortsätter idag.


Avslutningsvis kan vi bara konstatera att vår semester blivit precis så avkopplande och skön som vi ville och nu har vi nya krafter och ny energi att möta vardagen med.


Vi har haft en mycket trevlig resa trots att Epic inte blev den höjdare vi trott förstås. Men det där sista har med förhoppningar att göra. Har man inte stora förhoppningar blir man heller inte besviken. Att man ska ta ut glädje i förskott är förstås bra. Att vara glad en gång i onödan är ju inte så dumt.


Så med dessa rader och de medsända miljöbilderna vill vi tacka Er för visat intresse, NCL för överfarten, Fort Myers Beach för sköna dagar och Epics alla kockar för maten.


Nästa gång denna resblogg kommer aktiveras blir de första dagarna i september då vi kör till Nordkap. Eller Nordkapp som det egentligen stavas. Det ska bli kul. Att köra dit alltså.


Tack än en gång, vi ses snart och vi vet att träningsvärk stavas med ä och inte med e.


Y & J

                          

 
 
Ingen bild

Berit

17 maj 2011 16:42

På tal om twitter

VÄLKOMNA HEM!

 
Ingen bild

Miriam

18 maj 2011 10:24

Det har som vanligt varit trevligt att "ha varit med" via bloggen. Ses snart i Sverige!

 
Kjell och Karin Jansson

Kjell och Karin Jansson

20 maj 2011 11:24

Hallå Nybergs...
Hoppas att er hemresa gick som smort. Tack för en trevlig överfart tillsammans och många inspirerande samtal om både ditten o datten.

Vi har nu kommit till Torrevieljas och överraskat våra vänner hemifrån. På vägen ned så slaggade vi över hos en tjej vi hittat på cauchsurfing, det var kul...
Ta det nu lugnt och jobba inte ihjäl er när ni kommit hem. Vi hörs definitivt av när vi kommer hem...
Kjell och Karin

http://www.kjellokarinab.se/wordpress

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards