Direktlänk till inlägg 11 april 2009

Rapport från en Hot Tub

Av Yvonne o Jan Nyberg - 11 april 2009 17:24

Rapport från en Hot Tub

Rapport från en skurhink har redan skrivits, det vet ni äldre, men här kommer en fräsch rapport från en 36-gradig bubbelpool  i ett för dagen grått och regnigt medelhav.

Två timmar i bubbelpoolen får dina fingrar bli mjuka, lena och skrynkliga. Det är rätt skönt och en sådan varm pool fylls hela tiden på med nya intressanta människor.

Amerikanarna är ju i flertal, det är redan sagt, men här följer rapporten som styrker det statistiskt. Hör här:

Två Hong Kong-kineser från Dallas som bott fyrtio år i olika stater i USA syns till vänster på bilden. Ett trevligt par som inte heller såg några problem i att även de som fyllt femtio kan åka vattenrutschbana.  Hon åkte och han stod beundrande och såg på. Dom hade bott i en mängd stater men trodde sig nu fastnat i Texas.

Från Texas är också våra nya vänner från incheckningskön igår, Niel och Cal. Han är Niel och hon är Cal, han stavar inte som han Armstrong ni vet, han som gick av på månen först. Dom var inte med i bubbelpoolen. Att de är från Texas är anledningen till att de dyker upp här och nu.

En ganska ung fru från Cumberland, England och hennes dotter stod ut en halvtimma och försvann sedan i ösregnet som en avlöning i januari. Trevliga öppna människor. Verkar det inte som om just folk som kryssar är både öppna och trevliga och dessutom både spirituella och har humor? Jo, det tycker vi. Den unga frun med dotter syns inte på bilden då de schappade innan den togs.

En väldigt ung och för en vecka sedan nyutexaminerad amerikanska från Kalifornien blev nästa trevliga bekantskap. St Luis de Obispo bor hon i och har fått jobb som nyhetsreporter på en lokal radiostation. Den där ligger väldigt nära Cayookes som vi stannade i under bröllopsresan 2004. Guess if det blev trevliga resonemang kring det.  Och kring den svindlande kustvägen mellan San Fransisco och Los Angeles. Hennes föräldrar hade tagit med henne på denna kryss efter avslutade studier. Pojkvännen läser till arkitekt och hon vill flytta till Europa. Han med vad det verkar. Hon är den blonda till höger och den blonda till vänster om henne är den blonda ni alla känner. Hon, reporterns karriärmål är anställning hos CNN. Gärna utomlands. Minns när man va ung, då låg hela världen öppen, elller hur?

Ser där hur ett par timmar i behaglig värme och några drinkar kan innebära trevliga möten människor emellan. Trevliga diskussioner kring stort och smått och vi kan som tidigare konstatera att amrissarna är lätta att ha att göra med. Det samma gäller för dem från Cumberland, England och utflyttade Hong-Kong-kineser.

Nu blir det Prime Rib i Cagney´s Steakhouse…

ps. vi saknar vår kryssningsvänner från Cape Horn; Y saknar Elsa från babbel i bubbelpoolen och Eva som shoppingpartner medan J saknar Jan och Lennart som goda samtalspartners över ett stilla glas öl eller vin... hehe... eller hur man nu skriver ett småleende i dessa internettider...

 
 
Ingen bild

Atlantic team

11 april 2009 19:45

Ship o’hoj
Medan ni babblar i hottubben, ligger vi vid en annan pool på den andra sidan pölen; i Ft Lauderdale - inte långt från ert Florida hus, som vi har kört förbi. Vi kom till USA i måndags efter en lång och tröttsam Lufthansa flygning med ett plan fullt av skol- och påsklediga tyska ungar som skulle till Disneyland. Annars skönt att åter vara på amerikansk mark, denna gång med allt baggage i säkert behåll. Garderoben har dessutom kompletterats ytterligare efter Kirstens raider med silver-Pontiac’en bland Floridas malls. Vår första AVIS bil var röd, och det var så klart helt fel, så vi bytade meddetsamma. Det blev annars inte till så mycket Kalle Anka i Orlando, för Kirsten skulle absolut besöka en shopping mall; den första, bästa som hon kunde hitta - hela tiden…,
Efter 3 nätter körde vi ner till Ft. Lauderdale, och på båda ställen bor vi på bra Mariott hotell. Spare ribs är ett absolut måste, så det har vi käkat 3 gånger; i övrigt alla andra favoriter i det amerikanska köket.
Ja, vi har också varit på Sawgrass (bilen hittede själv dit…). I dag är det varmt på riktigt - sol och 30 grader - och det var ju en av anledningarna till att vi denna gång önskade att åka just hit, så vi kan ju absolut inte klaga på något som helst. Möjligen skulle det vara, att matportionerna är alltför stora, så jag har köp 2 nya livremmar…
I morgon är det dags för att äntra The Big Canoe för vår Atlantic Crossing, och det skall bli rigtigt spännande. Tills dess chillar vi ut vid poolen här på hotellet; möjligen tar vi också ett dopp i Atlanten.
Standen ligger inte långt härifrån.
Vi har ännu inte fått några bröllopsbilder från Nippon-teamet, men de har väl så mycket annat att tänka på just i dessa dagar, med långväga besök och allt som därav följer. De skulle visst på en utflykt för att se Japans största Buddha.
Tyvärr kan Kirsten fortfarende inte SMSa med sin nya mobil, men när vi har läst manualen kan vi kanske skicka bilder istället.
Ett par tips till Medelhavs-teamet: Det blir kanske ändå säkrast om ni följer med på organiserede utflykter för att inte bli akterutseglade, istället för att örla runt på egen hand. Om man inte har lokalkännedom, så vet man inte vilka faktorer som kan omkullstjälpa ens noga uträknade planer. Så glöm det jag nämnde om tåget till Rom, och köp en utflykt på båten istället. Om man missar tåget, så är en italiensk taxi från Rom till båten rasande dyr. Dessutom är ni då säkra på att hinna se alla must-see sigts.
Hälsa Il Papa - han brukar vinka så hjärtligt från sitt fönster, när man kommer förbi.
Nu har det blivit så olidligt varmt här, att jag helt enkelt MÅSTE hoppa i poolen - igen!
Kirsten hälsar och vinkar från solstolen.

So long!
11 april 13:45 lokal (6 timmar efter er)



 
Ingen bild

ÅK

11 april 2009 21:08

GLAD PÅSK på er! Hittar påskharen till båten? eller tom till er hot tub? Här haglar äggen från haren så Linn går på sockerchock sedan några dagar tillbaka medan vi andra snart börjar få gälar efter allt vi ätit som simmat i sitt tidigare liv. Kaiza, Jonas och Tilde har hållt oss sällskap i kväll och det blev minsamnn lamm här också, premiär för kocken med lammstek! Trots vissa åsikter om lamm i bloggen så måste jag påpeka att vi har köpt lamm (skivat kött av något slag), för några år sedan, som luktade kofta redan i stekpannan - så det finns visst lamm som smakar som gammal tacka.....! Dock fick vi inga sådana vibbar av kvällens måltid.
hoppas ni haft en bra dag

Hela övriga bunken hälsar så gott!

kram Å

 
Ingen bild

André

11 april 2009 23:31

Här kommer tredje kommentaren idag;

Idag inhandlade jag och Rikard Leonard Cohen DVD - live in London, 17 juli 2008 (alltså inspelat två veckor efter att vi såg honom på Sofiero) Vi ligger i varsin soffa och njuter av alla vackra låtar (kanske de vackraste som någonsin skrivits på detta klot) och osökt tänker vi på er!

 
Ingen bild

André

11 april 2009 23:33

Fjärde kommentaren idag;

Så söt Yvonne är i plurret!

 
Ingen bild

Berit.

12 april 2009 09:08

Hej globbetrotter!
Nu ska jag väl lyckas att skicka denna kommentar. Tredje gången gillt heter det ju.
Tänk våra dagar ser ju nädtan likadana ut.-comer,leer,descansar, pasear mirar pelicula Hur var det nu med spanskan?Det finns ju dock en viss diskrepens.Dubbelpool?-Jag har visserligen Lerbergets simhall,men där simmar nog inte så många glada laxar.Många trevliga människor unga och lite äldre från jordens olika hörn?-De finns men inte så många och inte här just nu.-Påve? Var ska jag springa fatt honom här i Höganäs.-Regn? jag har SOLSKEN.
I går 11/4 var jag ute och plöjde på golfbanan.Jag hittade varken lamm eller gammal tacka så det blev hör och häpna pannkakor.Senare på kvällen inmundigade jag en sillbit, ett ägg och en liten nubbe.Jag skålade med er och önskade er en fortsatt nöjsam tur.

En björnkram från metropolen Höganäs
Asta Berit Ingbritt

 
Ingen bild

Berit.

12 april 2009 09:17

Jag vet att det heter bubbelpool och kan även än så länge stava till nästan.Förresten jag instämmer med Andre i hans senaste kommentar

 
Ingen bild

Eva Och Lennart

12 april 2009 20:14

Glad Påsk
"Vi hade i alla fall tur med vädret" ca 20 och strålande sol och påskmiddag med barn och barnbarn i trädgården på Påskafton.
Hälsningar Eva och Lennart

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Yvonne o Jan Nyberg - 30 november 2016 19:44

ja, imorgon är vi hemma och ikväll har vi njutit en ank-middag på Ratskeller i Lubeck. Då tarvas några reflektioner.   Så här vackert är det i en av de många fina matsalarna       Under vår avslutande måltid under valven i rådhuskällaren tack...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 29 november 2016 15:09

När livsandarna är hos oss båda är det fint att komma till gamla hansastaden Bremen. Julmarknaden är stor och innehållsrik, vi träffade många gemytliga och trevliga tyskar på våra stopp bland gluewein och annat.   Dagens lunch på Bremen Ratskelle...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 26 november 2016 09:38

... fick Y en magåkomma och vi körde raka vägen hem.   Inatt i Baskien fick den andre någon form av åkomma. Feber och ont i kroppen. Och lite magont.   Därför kör vi nu mot Helsingborg. Dagsformen får bestämma tid och plats för våra stopovers...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 25 november 2016 19:07

Fenomenet i USA har spridit sig. Finns visst nu överallt. Även här och det gjorde vår lunch 50% billigare. Blev vi lyckliga eller lyckligare av det? Knappast. Men imponerade och belåtna oavsett;    Pumpasoppa med krispiga krutonger och tryffelolj...

Av Yvonne o Jan Nyberg - 24 november 2016 20:20

Ja, Spanien bjuder stora variationer. Vi är 103 mil norr om Rota och har passerat det fascinerande spanska höglandet igen.  Att det är fascinerande konstaterade vi för en månad sedan på väg söderut. Nu norrut och det har hänt en del under den tiden. ...

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards